UUSI RAKKAUDEN JA HUOLENPIDON ASENNE

Muistat kertomuksen Ananiaasta ja Safiirasta. He olivat uskovia, jotka kaatuivat kuolleina maahan, koska he olivat edustaneet väärin sitä, kuka Jeesus oli. He valehtelivat Pietarille rahamäärästä, jonka olivat saaneet maan myynnistä. Pietari sanoi heille, että he olivat valehdelleet Pyhälle Hengelle. Todellakin, jos uskova valehtelee jollekin, se on aivan sama kuin valehdella Pyhälle Hengelle.( ks. Ap.t.5:1- 11).

Mistä aviopari oikeastaan valehteli? Se oli heidän välinpitämättömyytensä rahasta, joka oli tarkoitettu köyhille. He varmaan todistivat ostajalle: ”Kaikki, mitä maksat meille, tulee Kristuksen asialle. Se menee kaikki leskille ja köyhille”. He kuitenkin pidättivät itselleen osan rahasta.
Ananiaan ja Safiiran kertomuksen takana oleva opetus on, että sinun ei tule koskea siihen, mikä kuuluu köyhille ja tarvitseville. Jumala ei vain seiso vierellä katsomassa, miten ne, jotka nimittävät itseään Hänen nimensä mukaan, edustavat väärin Hänen Poikaansa maailmalle.

Kysyn sinulta: ”Miten Pyhä Henki saattoi aikaan yhtäkkisen muutoksen niiden sydämessä, jotka oli juuri kastettu Jerusalemissa? Heidän muutoksensa oli uskomaton ihme. Vastaus on, että nämä uskovat olivat Malakian profetian lapsia. Malakia oli viimeinen profeetta, jonka tapaamme Vanhassa Testamentissa. Jumala puhui Hänen kauttaan: ”Ja minä lähestyn teitä pitääkseni tuomion ja tulen kiiruusti todistajaksi velhoja ja avionrikkojia ja väärinvannojia vastaan ja niitä vastaan, jotka sortavat palkkalaista palkanmaksussa, leskeä ja orpoa ja vääntävät vääräksi muukalaisen asian eivätkä pelkää minua, sanoo Herra Sebaot”(Mal.3:5).

Nyt kelaamme nopeasti eteenpäin Jerusalemin seurakuntaa. Nämä uskovat kulkivat seuroissaan talosta taloon. ”Ja he pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä ja leivän murtamisessa ja rukouksissa”(Ap.t.2:42). Mitä se apostolien opetus oli? Se oli Jeesuksen omia sanoja. Jeesus oli neuvonut opetuslapsiaan: ”Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut”(Joh.14:26).

Jeesuksen sanat vaikuttivat herätyksen heidän sydämessään, ja he tiesivät, etteivät voisi enää elää samalla tavalla kuin ennen. Yhtäkkiä he näkivät, kuinka vakava asia tämä Jeesuksen edustaminen oli. Se ajoi heidät taloihinsa katsomaan, oliko siellä mitään, mitä eivät tarvitsisi. Nuo tavarat he asettivat esiin kadulle myyntiä varten. Yksinkertaisesti sanottuna: Kristuksen sana Matt.25:ssä antoi näille uskoville uuden rakkauden ja huolenpidon asenteen köyhiä kohtaan.