JUMALAN LUPAUKSET

Jumalan lupaukset on annettu sitä varten, että meidän odotuksemme Häneen vahvistuisivat. Meidän tulee ottaa Hänen Sanansa vastaan kallionlujana lupauksena rakastavalta, voimalliselta Isältä Hänen lapsilleen. Silti me usein, kun emme näe Hänen Sanansa toteutuvan oman aikataulumme mukaan, vihollinen tulvii mieliimme kysymyksiä Jumalan uskollisuudesta. Saatanan päämäärä on yksinkertainen: ryöstää meiltä luottamuksemme Herraan.

Olen varma siitä, että paholainen halusi herättää epäilyjä Johannes Kastajassa, kun tämä oli vankilassa. Kuvittelen hänen kuiskaavan Johanneksen korvaan: ”Niin, tämä Jeesus on pyhä mies, mutta hän on vain profeetta profeettojen joukossa, tehden ihmeitä ja hyviä tekoja. Jos Hän on Messias, miksi sinun tilanteesi on edelleen tämä? Miksi Hän ei pitänyt Sanaansa, niin kuin Jesaja ja profeetat ovat ennustaneet? Miksi ei oma julistuksesi ole auttanut itseäsi?

Saatana käyttää samoja valheita ja petoksia meitä kohtaan tänään. Hänen päämääränsä on kylvää epäilyksen siemeniä meihin, ettemme voisi luottaa Jumalan Sanaan, Hänen lupauksiinsa, Hänen mielisuosioonsa meitä kohtaan. Vihollinen kuiskii: ”Sanot, että taivaallinen Isäsi on ihmeiden Jumala, mahdottoman mahdollistaja, että Hän kuulee anomuksesi, ennen kuin rukoiletkaan. Miksi sitten on kaikki tämä kärsimys? Miksi ei taivas vastaa? Miksi et saa todisteen häivääkään siitä, että Jumala on kuullut huutosi?

”Katso ympärillesi. Kaikki muut saavat rukousvastauksia, vain sinä et. Olet sidottu avioliittoon, joka ei tyydytä sinua. Rukoilet, että lapsesi pelastuisivat, mutta mikään ei muutu. Vuosia olet julistanut Jumalan uskollisuutta toisille. Miksi se ei ole toiminut omalla kohdallasi? Miksi Hän on jättänyt sinut tähän kauheaan tilaan?”

Varma merkki siitä, että epäusko on saanut sijaa sydämessäsi, on, että olet lakannut rukoilemasta sitä, minkä uskoit aiemmin Jumalan pystyvän tekemään. Et enää tuo taakkojasi Hänelle. Et tule Hänen luokseen uskossa. Lyhyesti, sinä et enää halua antaa Hänen tehdä sitä, mitä Hän haluaisi sinun elämässäsi.

”Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan” (Matt.7:7).