HERRA LUPAA ASETTAA ENNALLEEN

On totta, että kuningas Daavid maksoi kovia seuraamuksia synnistään. Itse asiassa hän profetoi itse tuomionsa. Hän sanoi profeetta Naatanille, että rikas mies, joka varasti köyhän miehen karitsan, joutuisi maksamaan siitä nelinkertaisesti (ks.2 Sam.12:¬5-6). Aivan niin tapahtui Daavidin elämässä: Batseban synnyttämä lapsi kuoli muutaman päivän ikäisenä. Kolme Daavidin muuta poikaa: Ammon, Absalom ja Adonia kohtasivat traagisen, ennenaikaisen kuoleman. Niin, Daavid maksoi synnistään neljä omaa karitsaansa.

Raamattu osoittaa selvästi, että sydämen pohjasta tuleva parannus, kun palaamme aidosti Herran tykö, saa Jumalan vastaamaan ehdottomalla sovinnolla ja ennalleen asettamisella. Meidän ei tarvitse joutua samanlaiseen loppuun kuin Saul, alas hulluuteen ja väkivaltaan. Eikä meidän tarvitse ”haipua pois” elämästä, häveten hiljaa, kunnes Herra ottaa meidät kotiinsa. Päinvastoin, profeetta Joel vakuuttaa meille, että Jumala astuu heti kehiin, kun me palaamme Hänen luokseen: ”Reväiskää rikki sydämenne … ja kääntykää Herran, teidän Jumalanne, tykö; sillä hän on armahtavainen ja laupias, pitkämielinen ja armosta rikas, ja hän katuu pahaa” (Joel 2:13).

Ihmeellisesti Jumala antaa meille sitten uskomattoman lupauksen: ”Ja minä korvaan teille ne vuodentulot, jotka heinäsirkka, syöjäsirkka, tuhosirkka ja kalvajasirkka söivät, minun suuri sotajoukkoni, jonka minä lähetin teitä vastaan. Ja te syötte kyllälti ja tulette ravituiksi ja kiitätte Herran, teidän Jumalanne, nimeä, hänen, joka on tehnyt ihmeitä teitä kohtaan. Eikä minun kansani joudu häpeään, iankaikkisesti” (Joel 2:25 - 26). Herra lupaa asettaa kaiken ennalleen.

Ymmärrä, että Jumala oli jo lausunut tuomion Israelille, kun tämä profetia annettiin. Kansa teki parannuksen, ja Jumala sanoi: ”Nyt teen teille ihmeellisiä asioita. Aion asettaa ennalleen kaiken, minkä paholainen on varastanut.”

Rakas lukija, Jumalan hellä armo sallii pahimmankin syntisen sanoa: ”En ole huumeriippuvainen. En ole alkoholisti. En ole avionrikkoja. Olen elävän Jumalan lapsi. Minulla on kaikki taivaan oikeudet sydämessäni. En enää elä tuomion alla, koska menneisyyteni on kokonaan takanani. Ei minun tarvitse maksaa menneistä synneistäni, koska Jeesus maksoi hinnan minun puolestani. Vielä enemmän, Hän sanoi minulle, että Hän asettaa kaiken ennalleen.”