KASVAVA USKO - Gary Wilkerson

”Ja Loot nosti silmänsä ja näki koko Jordanin lakeuden olevan runsasvetistä seutua… niin kuin HERRAN puutarha”(1 Moos.13:10).

Huomaa, mitä Raamattu kertoo Lootin tehneen. Hän katsoi maata silmillään. Hän ei odottanut ohjausta, johdatusta, viisautta Herralta. Hän näki, mitä hän halusi omin silmin ja lähti uhmakkaasti ottamaan sitä omakseen, mitä halusi ja mitä hänen lihansa himoitsi.

”Se näyttää minusta hyvältä. Se on melkein kuin Eedenin puutarha. Se on niin kaunis. Minä valitsen sen.”

Loot katsoi silmillään tilannettaan sen sijaan, että olisi katsonut Jumalaan. Jotkut meistä saattavat itsensä niin suureen hankaluuteen. Jos voisimme tietää, miten tarina päättyy, mitä Jumala aikoi tehdä. Hän kutsuu meitä välttämään sitä ja tätä, mutta kun lihalliset silmämme ihastuvat, me kallistumme liikkumaan siihen suuntaan, koska emme ole keskittyneet Jeesukseen.

Tässä on yksinkertainen ohje tämän tyyppiselle passiiviselle uskolle. Uskon on pidettävä silmänsä Jeesuksessa. Uskon on pidettävä itsensä keskittyneenä Herraan, muutoin se ei ymmärrä, mitä tietä kulkea. Se ei tiedä, mennäkö vasemmalle vai oikealle.

Loot valitsi sen, minkä me tunnemme Sodomana ja Gomorrana. Tänä päivänä monet teistä ovat valinneet silmillään, koska se näytti niin hyvältä. Lihan kiusaukset viehättävät ja viekoittelevat teidät helposti tavoittelemaan noita asioita. Jumala kutsuu kansaansa välttämään lihan intohimon sielullisen alueen kanssa toimimista. Sen sijaan meidän tulee siirtyä siihen, jossa sielumme enenee ja lihamme vähenee.

Sitä kutsutaan opetuslapseudeksi. Sitä sanotaan kasvuksi. Sitä nimitetään vaellukseksi kasvavassa uskossa Herran kanssa. Hän kutsuu meitä siirtymään siihen paikkaan.