PYSYVÄ RAUHA - Gary Wilkerson

Ei ole syntiä sanoa: “Herra, tämä aika elämässäni käy yli voimieni ja on epämukavaa. Tarvitsen sinun voimaasi ja rohkeuttasi”. Hän ottaa vastaan tällaisen synnintunnustuksen ja rukouksen. Jumalalla vain on ongelma uskovan kanssa, joka sanoo: ”Lähdin matkaan uskossa, mutta kun aloin tuntea rauhan puutetta, tiesin, että se ei ollut Herrasta. Silloin pysähdyin”.

Sellaisessa ajattelussa on ongelma. Jos lakkaisimme vaeltamasta uskossa joka kerran, kun meiltä puuttuu rauha, emme tekisi koskaan mitään kuuliaisuudesta Herralle.

Niin, meillä pitäisi olla pysyvä rauha, joka on kaiken tekemisemme pohjalla. Sellainen rauha tulee Jumalan muuttumattomasta Sanasta. Meidän tulee kuitenkin tietää, että rauhamme horjuu silloin tällöin, jos olemme Isämme asioilla. Jopa sellainen uskon mies kuin Joosua joutui välillä horjumaan. Siksi Jumala sanoi hänelle: ”Ole luja ja rohkea” (ks. Joos.1:6, 7 ja 9).

Tiedän, ettei isäni David Wilkerson olisi ikinä mennyt New Yorkiin työhön jengiläisten pariin, jos hän ei olisi ajatellut, että kaiken rauhan puutteen kautta Jumala käski häntä lähtemään. Joskus meidän täytyy kuulla Jumalan ääni silloin, kun meitä horjutetaan. Hänen halunsa meitä kohtaan kaoottisina aikoina ei ole lopettaa kuulemasta Hengen ääntä, vaan erottaa se. Sillä tavoin löydämme rauhan, kun maailmamme järkkyy.

Vuosisata sitten Kiinassa monet uskolliset lähetit viettivät vuosikymmenen toisensa jälkeen ahkeroiden saadakseen nähdä pienimmänkin tuloksen ponnisteluistaan. Jotkut heistä pystyivät saattamaan uskoon vain yhden tai kaksi, toiset eivät sitäkään. He kärsivät vuosikymmeneen ajan kovia, tarkoin valvottuja olosuhteita, ja monet kuolivat, tai heidät ajettiin ulos maasta. Ei ollut mitään syytä uskoa, että heidän yrityksensä olisivat tuottaneet muuta kuin valtavan tappion.

Tänä päivänä kymmeniä miljoonia kiinalaisia uskovia palvelee Jumalaa yksinomaan maanalaisessa seurakunnassa. Sosiologit sanovat, että vuoteen 2050 mennessä seurakunta Kiinassa on suurempi kuin kaikkien kristittyjen yhteinen määrä koko maailmassa.

Epäonnistuivatko siis noiden lähettien yritykset? Eivät ollenkaan. Nuo uskolliset palvelijat kylvivät siemeniä, tietämättä, mikä olisi lopputulos. Useimmat heistä kuolivat saamatta tietää tuloksista. Kehotan sinua ottamaan sydämellesi heidän esimerkkinsä. Kun me kohtaamme kielteisiä olosuhteita, meidän kutsumme on totella Häntä. Tulokset ovat Hänen vastuullaan.