KRISTUKSEN KALTAINEN RAKKAUS

Jeesus käski opetuslapsiaan alkamaan työnsä Jerusalemissa, kotikaupungissaan, ennen kuin he lähtisivät maailman kaikkiin ääriin (ks. Ap.t.1:8). Tämä kertoo meille meidän ensimmäisestä tehtävästämme omassa sydämessämme. Toisin sanoen Pyhän Hengen pitää tehdä työnsä meissä, ennen kuin Hän voi tehdä sitä meidän kauttamme.

Muutama vuosi sitten aloin kysellä Herralta oman lähetystyönäkyni laajentumista. Siihen aikaan aloin matkustella ympäri maailmaa pitämässä työntekijäkonferensseja. Näin silloin maailman pahimpia slummeja. Sydämeni paloi päästä tietämään, kuinka voisin vastata niihin epätoivoisiin huutoihin, jotka nousivat noista slummeista. Niinpä vietin tuntikausia aikaa rukouksessa Herran edessä, etsien Hänen tehtäväänsä ja pyytäen johdatusta.

Ensimmäinen sana, jonka sain Pyhältä Hengeltä, oli tämä: ”David, ennen kaikkea, istuudu talon matalimpaan tuoliin. Jos haluat sydämen, jotka saavuttaa ihmisen tarpeen, sinun pitää nöyrtyä”.

Rukoilin Jumalalta armoa tähän. Aloin myös saarnata tätä kirkossa, jotta meidän lähetykseen suuntautunut seurakuntamme saisi saman sanoman, kuin itse oli kuullut Herralta.

Sitten myöhemmin rukouksessa sain seuraavan sanoman: ”Kuoleta loppu ylpeytesi. En voi tehdä työtä sinussa täysin, jollet käsittele tätä. Inhimillisen hädän kohtaaminen on kova juttu, ja kaikki ylpeys täytyy poistaa”. Taaskin pyysin Jumalalta armoa.

Sitten myöhemmin tuli tämä sana: ”Käsittele kiivautesi. Toisinaan provosoidut yhä helposti työpaikalla ja kotona. Pyhän Hengen täytyy saada kuolettaa se”.

Kaikessa tässä Henki muistutti edelleen Paavalin sanoista: ”Niin pysyvät nyt usko, toivo, rakkaus, nämä kolme; mutta suurin niistä on rakkaus”(1Kor.13:13).

Juuri tätä kirjoitettaessa seurakuntamme on rakentamassa kattoja Kenian kirkkoihin. Autamme taloudellisesti Kenian orpolasten ohjelmassa pääkaupungissa, Nairobissa. Autamme kaivamaan kaivoja köyhille alueille. Tuemme työtä huume- ja alkoholiriippuvaisten keskuksessa. Autamme ruokkimaan nälkäisiä lapsia. Herra on selvästi kutsunut meidät tekemään kaikkea tätä työtä intohimoisesti.

Tästä kaikesta ei olisi mitään hyötyä, jos se ei vuotaisi todellisesta Kristuksen kaltaisesta rakkaudesta.