KUVITETUT SAARNAT

Maailma tarvitsee kuvitettuja saarnoja, voimakkaita, henkilökohtaisia esimerkkejä, Jumalan rakkaudesta.
Joh.17:21:ssä Jeesus rukoili: ”Että he kaikki olisivat yhtä, niin kuin sinä, Isä, olet minussa ja minä sinussa, että hekin meissä olisivat, niin että maailma uskoisi, että sinä olet minut lähettänyt” (kirjoittajan kursiivi).
Ajattele sitä: Aivan viimeisinä hetkinäänkin Jeesus hamusi kadotettua ihmiskuntaa. Hän antoi seurakunnalleen erityisiä neuvoja siitä, miten voittaa nuo kadotetut ihmisjoukot. Mieti Hänen viimeisiä sanojaan tästä aiheesta: ”Olkaa yhtä! Pankaa pois kaikki riita ja jakautuminen, että maailma voisi uskoa Minuun”.
Saatat ajatella: ”Tuo kuulostaa yksinkertaiselta. Niinkö seurakunnan pitäisi saavuttaa paatuneet sydämet?  Antaako pelkkä toinen toisensa rakastaminen yliluonnollisen voiman taistella vihaa vastaan”?
Vastaus on ”Kyllä, kyllä, ehdottomasti kyllä”! Jeesuksen mukaan Jumalan voimallinen rakkaus ilmenee maailmalle selvimmin Hänen kansansa välisessä ehdottomassa rakkaudessa.
Juuri nyt Saatanan strategia seurakuntaa vastaan, on kylvää jakautumista ja riitaa. Minne vain katsonkin Kristuksen ruumista maailman laajuisesti, olen varma, että riivaajien joukot on lähetetty tehtävään seurakunnan sisällä. Niiden päämääränä on tuhota uskovien rakkaus toisiansa kohtaan.
Paholaisen juoni on oleva: hän usuttaa rodut toisiansa vastaan, rikkaat köyhiä vastaan Kristuksen ruumiissa. Rotutaistelu, erityisesti, saa maailmanlaajuisesti ravintonsa televisiosta ja muusta mediasta. En ole nähnyt sellaista rotuvihaa syydettävän esiin vuosikausiin. Nyt se on päässyt Jumalan huoneen seinien sisälle.
Kiitän Jumalaa, että Times Square – seurakunta on kasvanut ilman värirajoja ja erotusta rikkaan ja köyhän välillä. Kaikki, jotka tulevat oviemme kautta, saavat samanlaisen kohtelun, kunnioituksen ja tervetulotoivotuksen. Me olemme nauttineet Jumalan siunausta monta vuotta ja uskon, että se on osaksi siitä syystä, että olemme totelleet Kristuksen käskyä rakastaa toinen toistamme, niin kuin Hän on rakastanut meitä.