“TEE TIENI SUORAKSI” - Gary Wilkerson

Älä kuuntele vääriä opettajia. He kertovat sinulle, että Jumalaa voisi käyttää ikään kuin lampun henkeä, joka täyttää kaikki toiveesi. Älä koskaan laita kolehtihaaviin seteliä odottaen sen kasvavan sinulle korkoa. Jumala murehtii sellaista väärää opetusta ja seurakuntalaisia, jotka ottavat mielihyvin sen vastaan.  Meidän rukouksemme ei saa olla: ”Herra, siunaa, minua”, vaan pikemminkin ”Herra, muuta minut. Pane minun sydämeni kuntoon. Suorista polkuni. Silloin ei mikään leijona voi syödä minua. Minulla on silloin Sinun auktoriteettisi valtakuntasi työssä.”
On aina parasta paeta vääryyttä, ennen kuin se tapahtuu. Uudestaan ja uudestaan näemme Raamatussa Jumalan päästävän kansansa vääristyneistä tilanteista. Kun Hän käski Nooaa mennä arkkiin, se tapahtui, jotta Hänen palvelijansa siirrettäisiin tärveltyneestä maailmasta.  Kun Hän johti Israelin kansan Luvattuun Maahan, hän siirsi heidät pois Egyptin ahdistavasta kahleesta.
Eivät ainoastaan langenneen maailman tai kirkon väärät johtajat ole harhassa. Siinä on myös oma syntinen sydämemme. Kun suositut saarnaajat sanovat meille: ”Sinä voit saada menestyksellisen elämän tänään, jokin sisimmässämme herää, varsinkin jos koemme oman elämämme tuottaneen pettymystä. Motiivimme lähestyessämme Jumalaa ei voi olla: ”Voinko saada Häneltä jotakin?” Jos niin on, etsimme väärää jumalaa.
En sano tällaista kovin usein, mutta en voi myöskään peruuttaa mitään tässä sanomastani. Ystävä, pakene sellaista Raamatunopetusta, joka on olemassa vain, jotta sinun olotilasi olisi parempi.  Vältä suhteita, jotka vievät sinut syvemmälle nautinnon etsimiseen ja pois Kristuksen kasvojen etsimisestä. Hae itsellesi toisenlaisen uskon seurakunta, jos sinun omasi vetää sinua sisään rakennukseen, mutta laiminlyö Jeesuksen viemisen kaikkialle. Pakene ja tiedä, että kuuliaisuutesi miellyttää Jumalaa.