nJEESUS HALUAA RIKKOA VANHAT KAAVAT - Gary Wilkerson

Pelon sitomana oleminen vaikeuttaa meidän edistymistämme uskossa. Jeesuksella on lääke pelkoomme. Lehtimajan juhlissa Hän nousi seisomaan ja julisti: ”Tätä elävän veden virtaa ei voi pysäyttää. Jos joku uskoo Minuun, tämä vesi ravitsee häntä elämällä. Se virtaa ulos hänestä kuin joki ja osoittaa taivaallisen Isän hyvyyttä” (ks. Joh.7:37- 38).
Kun meidän pelokas sydämemme virvoittuu, sisään vuotaa rohkeus: ”Kaikki minä voin hänessä, joka minua vahvistaa”(Fil.4:13). Uskovien joukot tuntevat tämän jakeen ihanana lupauksena. Se on kuitenkin enemmän, se on todellisuutta. Meidän ei esimerkiksi tarvitse löytää rohkeutta todistaaksemme Jeesuksesta, koska Hän varustaa meidät. Itse asiassa Hän antaa sen vuotaa meissä yli reunojen.
Jumala muuttaa meitä kahdella tavalla: (1) uudistamalla olosuhteita ja (2) virvoittamalla sydämemme. Kun Jumala virvoittaa meidän olosuhteitamme, Hän muuttaa vanhoja kaavoja.
Tarkastellaanpa kahta tavallista aluetta: taloutta ja avioliittoa. Jos olet joutunut taloudelliseen ahdinkoon, Hän saattaa virvoittaa sinua paljastamalla epäterveellisiä kulutusmallejasi ja panee sinut muuttamaan niitä. Hän saattaa johtaa sinut etsimään taloudellista neuvoa, joka voi auttaa sinua korvaamaan niitä ja tulemaan viisaaksi taloudenhoitajaksi.
Hän saattaa haluta murtaa avioliittosi vanhoja kaavoja, jotka pitävät sinua paatuneena, rakkaudettomana elämässä. Liian monet avioparit sanovat toisilleen: ”Sinä olet aina tuollainen” tai ”Sinä teit niin viisi vuotta sitten” tai” Sinä et sitten koskaan muutu”. Minkä hyvänsä avioparin on tärkeää tehdä kysymys: ”Miten voisin uskoa parasta aviopuolisostani ja silti käsitellä asioitamme todellisuudentajuisesti?” Se alkaa painamalla ”Päivitä”-nappulaa. Hyvin harvoja suhdeongelmia voidaan ratkaista yhden yön yli. Useimmat vaativat ahkeraa armon ammentamista joka päivä.
Muista, että Jeesus on valmiina virvoittamaan meitä runsaalla armollaan aina, kun sitä tarvitsemme.