VAIN JEESUS ANTAA ELÄMÄN

Jumala todella tarkoittaa mitä sanoo: “Synnin palkka on kuolema”.( Room.6:23)
Läpi Roomalaiskirjeen 8. luvun Paavali puhuu selvästi synnin tuhoavasta todellisuudesta. Hän väittää: ”Jos elät lihan mukaan, sinä kuolet. Himojen mukaan eläminen, vain aistien varassa, johtaa kuolemaan. Ruumis on kuollut synnin tähden”.
Lyhyesti, kuolema tarkoittaa, ettei ole elämää. Vain Jeesus antaa elämän, julistaen: ”Minä olen ylösnousemus ja elämä”(Joh.11:25)
Koska ei-uskovilta puuttuu elämä, kaikki heidän ponnistuksensa johtavat vain kuolemaan. Tästä syystä niin monet kääntyvät alkoholiin ja huumeisiin. Pilveen pääseminen ei ole heille enää vain juhlaa, vaan pikemminkin yritystä turruttaa synnin aikaansaama kipu, kipu, jonka todellinen tyhjyys tuottaa.
”Nuo, jotka, pimentyneinä ymmärrykseltään ja vieraantuneina Jumalan elämästä heissä olevan tietämättömyyden tähden ja sydämensä paatumuksen tähden, ovat päästäneet tuntonsa turtumaan ja heittäytyneet irstauden valtaan, harjoittamaan kaikkinaista saastaisuutta, ahneudessa” (Ef.4:18 - 19). 
Paavali kuvailee todella kauheaa tilaa. Hän sanoo: ”Sellaiset ihmiset ovat antautuneet nautinnon maailmalle, he eivät enää tunne.”  Lyhyesti, he ovat tulleet tunnottomiksi Jumalan tai elämän tuntemiselle. Armossaan Herraa ojentaa kätensä jokaiselle turtuneelle sielulle.
 Paavali vertaa heidän tilaansa Kristuksen ruumiissa olevien tilaan: ”Mutta näin te ette ole oppineet Kristusta tuntemaan, jos muutoin olette hänestä kuulleet ja hänessä opetusta saaneet, niin kuin totuus on Jeesuksessa: että teidän tulee panna pois vanha ihmisenne, jonka mukaan te ennen vaelsitte ja joka turmelee itsensä petollisia himoja seuraten, ja uudistua mielenne hengeltä”(Ef.4:20 – 23).
Paavali lausuu sanomansa selvästi: ”Sinä voit saada ylösnousemuksen. Sinä voit muuttua. Sinä voit päästä uuteen elämään”. Mikä toivo!