PUHDISTAVA TULI - Jim Cymbala

Kirkkomme toisen kerroksen aulan seinällä on suuri taulu Pelastusarmeijan New Yorkissa 1900-luvun alussa pitämästä katukokouksesta. Sotahuuto, tai motto Pelastusarmeijassa oli ”VERTA JA TULTA”.  Veri edusti Jeesuksen verta, joka vuodatettiin ihmisten pelastukseksi.  Tuli taas esittää Pyhää Henkeä, joka lähetettiin varustamaan uskovia ja muuttamaan heidän elämänsä.
Catherine Booth, Pelastusarmeijan perustajan, William Boothin vaimo ymmärsi tulen tärkeyden Pyhän Hengen symbolina. Armeijan äitinä tunnetusta Catherinesta tuli hyvin kuuluisa oman taitonsa takia. Luin kerran jotakin, mitä hän sanoi. Se jäi minuun kiinni, vaikka minun täytyy muuttaa sen sanoja, koska en voi muistaa alkuperäistä kieliasua. Vuoden 1890 paikkeilla hän sanoi: ”Matkustan ympäri maata ja kuulen paljon sanahelinää ja erinomaisia saarnoja. Minun sieluni kuitenkin halajaa kuulla palavia sanoja”.
Catherine halusi kuulla voideltuja puheita, jotka lävistävät, herättävät ja vaikuttavat kuulijoissa murtumista. Hän tunsi tarvetta ja tiesi, että muutos tapahtuisi sisältä ulospäin. Hän oli johtaja, joka opetti Jumalan sanaa ja ymmärsi eron saarnojen ja pelkkien sanojen välillä, jotka Jumala on innoittanut muuttamaan elämää.
Profeetta Malakia kirjoitti: ”Ja hän istuu ja sulattaa ja puhdistaa hopean, hän puhdistaa Leevin pojat, saa ne puhtaiksi kuin kullan ja hopean”(Mal.3:3).
Kun Pyhä Henki tutkii meidän sydäntämme, Hän on kuin puhdistava tuli. Niin kuin hyvä tuli polttaa pois arvottoman ja epäpuhtaudet, arvottomat asiat palavat pois meidän elämästämme, kun me sallimme Pyhän Hengen tehdä työnsä.
Jim Cymbala aloitti Brooklyn Tabernaclessa alle kahdenkymmenen seurakuntalaisen kanssa pienessä, surkeassa rakennuksessa kaupungin vaikeassa osassa. Koska hän oli paljasjalkainen brooklynilainen, hänestä on tullut sekä David että Gary Wilkersonin pitkäaikainen ystävä.