YLÖSNOUSEMUSELÄMÄ JUMALALTA

Kristittyinä uskomme Jeesuksen Kristuksen ylösnousemukseen. Herran ristiinnaulitsemisen jälkeen Pyhä Henki meni sisälle hautaan, jossa Jeesus makasi, ja nosti Hänet kuolleista. Siksi me laulamme Pääsiäisenä, että Kristus nousi haudasta, vihollisensa voitettuaan ja hallitsee nyt ikuisesti pyhiensä kanssa.
Uskomme myös, että Kristuksen voimasta mekin nousemme kuolleista. Tämä tapahtuu, kun Jeesus tulee takaisin. Raamattu sanoo, että me kaikki muutumme silmänräpäyksessä (ks.1 Kor.15:52). Pyhä Henki nostaa meidät tästä maasta kuolemattomassa ruumiissa ja asettaa meidät Herran läsnäoloon. Tämä on se ylösnousemusvoima, jota Paavali kuvailee kirjeissään, Jumalan voima, joka nostaa kuolleet.
Haluan osoittaa sinulle, että Kristus herättää kuolleista tänäkin päivänä. Puhun nyt ylösnousemuselämästä, jonka Jumala antaa hengellisesti kuolleille. Paavali kuvaa tätä elämää antavaa voimaa efesolaisille:
”Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne, joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa, joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niin kuin muutkin”(Ef.2:1-3).
”Mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut, on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut - ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa”( Ef.2:4-6).