YLÖSNOUSEMUS TÄSSÄ JA NYT

Sain sähköpostia eräältä pastorilta, joka oli jättänyt seurakuntansa. Tuo mies parka oli vajonnut syvälle syntiin ja menettänyt vaimonsa ja lapsensa. Hänen koko elämänsä hajosi ja hän löysi itsensä tuijottamasta kuolemaa.
Pimeimpänä hetkenä hän vajosi polvilleen ja huusi apua. Jeesus tuli murtuneen, epätoivoisen miehen luokse ja henkäisi häneen uuden elämän.  Pian sen jälkeen miehen vaimo soitti hänelle ja sanoi: ”Minä kaipaan Jeesusta. Voimmeko yrittää uudelleen?”
Tänä päivänä pastori työskentelee eräässä vieroituskeskuksessa. Mieti Ef.2:1-3:a:”Ja Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne, joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa, joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niin kuin muutkin”.
Ehkä tämä kuvaa omaa kokemustasi. Ennen kuin tulit tuntemaan Herraa, kuljit omia teitäsi.  Maailman henki oli saanut sinut valtaansa, kokeilit kaikkia syntejä ja nautintoja. Ajattelit työntää Jumalan kohtaamista tuonnemmaksi. Uskoit, että omat hyvät työsi ja antisi pelastaisivat sinut.
Sitten Herra tuli luoksesi: ”Mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut, on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut - ja yhdessä hänen kanssaan herättänyt ja yhdessä hänen kanssaan asettanut meidät taivaallisiin Kristuksessa Jeesuksessa”(Ef.2:4-6).
Rakas lukija, tässä on kaikki uuden elämän saamisesta. Sen voit löytää vain Kristuksessa. Paavali ei puhu tässä lopullisesta kuolleista heräämisestä, Hän kuvaa, mitä Jumala tekee maan päällä – ylösnousemus on tässä ja nyt!