JUMALAN SANAN MUKAINEN RAKKAUS

Meidän rakkautemme on Jumalan sanan mukaista, kun otamme vastaan hänen rakkautensa ja rakastamme toinen toisiamme ehdoitta. Silloin elämme ilman pelkoa. Meidän on mahdollista elää tässä ja nyt Kristuksen tavalla ja seistä hänen edessään tuomipäivänä rohkeina.

Kun kaikki pelko on kadonnut, olemme päässeet täydelliseen rakkauteen. Kuule, miten Daavid laulaa: ”Kirkkaus ja kunnia on hänen kasvojensa edessä, väkevyys ja riemu hänen asuinsijassaan” (1 Aik.16:27, kirjoittajan kursiivi). Alkukielen sanan ”riemu” juuri merkitsee ”ilosta hyppimistä” ja nauttimista Kristuksen rakkauden täyteydestä.

Juuri nyt maailman menehtyy pelkoon. Ihmiskunta vapisee ilmastonmuutoksen, terrorismin, atomisodan, epävarman taloustilanteen, AIDS’in, joukkomurhien, islamin nousun, poliittisen kaaoksen, laajalle levinneen päihteiden käytön, alkoholin ja pornon takia. Kysyn: Miten voimme tehdä minkäänlaista vaikutusta Kristuksen puolesta, jos pelkäämme samoja asioita kuin tämä maailma? Minkälaista toivoa voimme tarjota? Minkälaista evankeliumia me julistamme? Jos se ei muuta meitä ja päästä meitä pelosta?

Jumala asetti Uuden Liiton vakuuttaakseen seurakunnalleen rakkautta ja täydellistä syntien anteeksiantamista. Näin meidät tuotiin sisälle hänen mielisuosionsa ja meistä iloitsemisensa tuntemiseen. Saamme tulla tuntemaan, kuinka hänen sydämensä rakastaa meitä, ja elää päivämme ilman pelkoa. ”Niin Herran vapahdetut palajavat ja tulevat Siioniin riemuiten, päänsä päällä iankaikkinen ilo. Riemu ja ilo saavuttavat heidät, mutta murhe ja huokaus pakenevat” (Jes.35:10). ”Herra on minun valkeuteni ja autuuteni: ketä minä pelkään! .... Vaikka sotajoukko asettuisi minua vastaan, ei minun sydämeni pelkäisi; vaikka sota nousisi minua vastaan, siinäkin minä olisin turvassa” (Ps.27:1, 3).

Jumalan kansalla on nyt vihonviimeinen aika antaa kaikki hänen käsiinsä. Kehotan sinua: lakkaa omien ratkaisujen etsiminen päästäksesi ongelmista. Lepää sen sijaan Jumalan sanan voimassa. Anna Herra laittaa ilonsa sinuun nyt, tänään. Sinun iloinen sydämesi saattaa kaikki ympärilläsi hämmästyksiin ja pelkoon: ”Ja sinä tulet kauhistukseksi, sananparreksi ja pistopuheeksi kaikille niille kansoille, joiden keskuuteen Herra sinut kuljettaa” (5 Moos.28:37).