MATKALLA VOITTOON

On kovin tavallista, että Jeesuksen seuraaja kokee valtavan hengellisen pettymyksen, joka seuraa siunauksen tai voiton kirkastusvuorikokemusta on. Me kutsumme näitä kokemuksia "kuiviksi kausiksi". Ne tuntuvat syväsukellukselta hengelliseen pimeyteen, upottamiselta suureen koetukseen juuri, kun olemme saaneet Jumalan erityisen kosketuksen.

Läpi raamatun voimme nähdä tällaisten kuivien kausien kiusaavan jumalisten miesten ja naisten elämää. Tällainen hengellinen laakso kohtaa yleensä niitä, joita Jumala aikoo käyttää. Jokainen, jota Jumala kouluttaa pääsemään syvemmälle ja pitemmälle hänen tiellään, saa kokemuksen tästä..

Kun katsot takaisin omiin kuiviin aikoihisi, kysy itseltäsi, seurasiko niitä hengellinen uudistuminen elämässäsi. Ehkä olet kokenut herätyksen vakavaan rukoukseen, kun olet anonut Herralta: "Kosketa minua, Jeesus. Minusta tuntuu penseältä. Tiedän, ettei oma vaellukseni sinun yhteydessäsi ole syventynyt niin kuin olisi pitänyt. En ole koskaan tuntenut niin suurta nälkää sinua kohtaan kuin nyt. Minulla on kova into sinun työhösi: rukoilemaan sairaitten puolesta, pelastamaan eksyneitä, tuomaan toivoa toivottomille. Uudista minut, Herra. Haluan, että käytät minua valtakuntasi hyväksi entistä enemmän."

Koska otit Jumalan tosissasi, rukouksesi alkoivat saada vastauksia ja aloit kuulla Jumalan äänen selvemmin. Koit hänen läheisyytensä ihmeellisenä, ja innokkuutesi kasvoi. Tunsit hänen vaikuttavan elämässäsi hyvin voimakkaasti.

Sitten eräänä päivänä heräsit ja taivas tuntui vaskelta. Olit onneton etkä tiennyt, minkä vuoksi. Rukous oli ahdistavaa, etkä kuullut Jumalan ääntä niin kuin ennen. Aloit tuntea itsesi kuolleeksi, mielesi kuivaksi ja tyhjäksi. Sinun piti elää täysin uskon varassa.

Rakkaani, jos näin on käynyt sinulle, älä ahdistu! Älä ruoski itseäsi. Tunnen henkilökohtaisesti tällaisen sukelluksen, joka tapahtuu hetkessä vuorenhuipulta alimpaan rotkoon. Erityisesti Pietari neuvoo, ettei pitäisi ajatella, että meille on tapahtunut jotain epätavallista: " Rakkaani, älkää oudoksuko sitä hellettä, jossa olette ja joka on teille koetukseksi, ikään kuin teille tapahtuisi jotakin outoa, vaan iloitkaa, sitä myöten kuin olette osallisia Kristuksen kärsimyksistä, että te myös hänen kirkkautensa ilmestymisessä saisitte iloita ja riemuita" (1 Piet. 4:12- 13).

Herra sallii meille kuivia kausia, koska hän haluaa antaa elämäämme jotakin suurempaa. Joten iloitse ja ylistä häntä, vaikkei siltä tuntuisikaan!