SINUN LOHDUTTAJASI

Opin juuri näinä päivinä jotain ihmeellistä Pyhästä Hengestä. Hänellä on erityinen ominaisuus: hän ei halua puhua itsestään. Hän ei halua olla huomiomme keskipisteenä.

Olen yrittänyt ahkerasti oppia tuntemaan Pyhää Henkeä. Olen kahlannut läpi arvostettujen kirjoittajien kirjoja hänestä. Muutamat niistä ovat syviä ja usein vaikeita ymmärtää. Ne kuvaavat hänen olemustaan ja persoonallisuuttaan. Kirjat ovat hyvin kiinnostavia, mutta eivät aina kovin rakentavia. Tämä siksi, että voit ymmärtää Henkeä vain sitä mukaa, kuin hän ilmaisee itseänsä, ja hän ei siis puhu itsestään!

Olen yrittänyt saada selville Pyhän Hengen nimien merkityksen: Lohduttaja, Auttaja, Puolustaja, Esirukoilija. Niistä näkyy, kuka hän on. Lopulta käsitin, ettei meidän uskovien tarvitsekaan ymmärtää Pyhän Hengen persoonaa, koska hän ei halua kertoa meille salattuja asioita itsestänsä. Meidän pitää vain tietää, että hän on yksi Kolminaisuuden persoona, iankaikkinen, Kristuksen Henki. Hänet on lähetetty alas maailmaan elämään meissä, jotka uskomme. Hänen silmänsä katsovat aina Kristukseen!

Pyhä Henki haluaa meidän tietävän itsestään ja tehtävästään vain sen, että hänen työnsä on tuoda meidät Jeesuksen luokse ja pitää meidät puhtaina ja pyhinä. Hän toimii jatkuvasti, kirkastaa meille Kristusta sydämissämme ja hän iloitsee, kun etsimme tietoa siitä, miksi hän on tullut.

Jeesus sanoi: ”Mutta kun hän tulee, totuuden Henki, johdattaa hän teidät kaikkeen totuuteen. Sillä se, mitä hän puhuu, ei ole hänestä itsestään; vaan minkä hän kuulee, sen hän puhuu, ja tulevaiset hän teille julistaa. Hän on minut kirkastava, sillä hän ottaa minun omastani ja julistaa teille”(Joh.16:13 -14).