PÄÄSTÄ KRISTUS ONGELMIISI

Danielin kirjan 3.luvussa kuningas Nebukadnessar pystytti valtavan suuren, melkein kolmekymmentä metriä korkean, kultaisen kuvapatsaan ja määräsi kaikki laajan valtakuntansa johtajat avajaisseremoniaan. Kun se sitten saapuivat, kuningas määräsikin heidät kaikki kumartumaan kuvapatsaan eteen. Jos he eivät noudattaisi määräystä, he kuolisivat.

Kolme Danielin ystävää, Sadrak, Meesak ja Abednego, kieltäytyivät kumartamasta sitä. Nämä miehet, myös Daniel heidän kanssaan, oli otettu vangeiksi Jerusalemissa. Tuohon aikaan ei ollut mitenkään epätavallista heittää kuninkaan määräysten rikkojat rangaistukseksi tuliseen pätsiin(ks. Jer.29:22).

Kun vartijat toivat kolmea hebrealaista miestä kuninkaan eteen, hän karjui heille: "No niin! Te siis kieltäydytte kumartamasta tämän kuvapatsaan edessä. annan teille yhden mahdollisuuden vielä Jos ette kumarra tällä kertaa, teidät heitetään tuliseen pätsiin”. (Dan 3:14 -15).
Lopulta kolme hebrealaista miestä heitetään tuliseen pätsiin. Kuningas joutui ymmälleen. Ruumiit eivät leimahtaneetkaan palamaan, kärventyneet, ei tuntunut palaneen lihan hajua. Hän katsoi tuleen ja oli ihmeissään näkemästään!

Kolme hebrealaista miestä kulkee hiilien päällä. Tuli oli polttanut ainoastaan heidän kätensä sitoneet köydet. Nyt heidän käsivartensa olivat kohotettuina, ylistämässä Jumalaa. Nebukadnessar kääntyi apumiestensä puoleen ja sanoi: ”Kuinka monta miestä heitittekään tuleen?”
”Kolme, oi kuningas”, he vastasivat.

”Mutta minä näen neljä! Eikä kukaan heistä pala. Heissä ei ole edes palohaavoja. Yksi heistä näyttää aivan Jumalan Pojalta!”( ks. Dan.3:24 -25)
Jeesus tuli näiden miesten kriisin keskelle yhdestä syystä, heidän tähtensä! Hän tuli lohduttamaan ja pelastamaan heidät, koska rakasti heitä. Kirkkauden Herra antoi itsensä heille heidän hätänsä hetkellä, koska hekin olivat antaneet itsensä kokonaan hänelle!