PYHYYDEN NÄLKÄ by Gary Wilkerson

Robert Murray McCheyne oli nuori skotlantilainen pastori, joka kuoli 29 -vuotiaana. Ennen kuolemaansa hän toi suuren herätyksen kirkkoonsa. Tällä viikolla luin lainauksen tältä Jumalan mieheltä. Hän sanoi, “Minun kansani suurin tarve on minun oma pyhyyteni.”

Meillä on koko liuta hienosanaisia saarnaajia, ylenpalttisesti karismaattisia persoonallisuuksia ja enemmän kuin tarpeeksi korkean tason johtajia. Mutta tarvitsemme Jumalan pyhiä miehiä. Ihmisten täytyy nähdä johtajissaan jotakin enemmän kuin vain taidokkuutta palvelutyössä; heidän täytyy saada nähdä jumalallinen sydän.

Pastori ei voi viedä seurakuntaansa pidemmälle Kristuksen syvyyksiin kuin minne hän itse on ensin mennyt.

Mikä on sellaisen kirkon lopullinen vaikutus, jossa on hämmästyttäviä ohjelmia, loistelias johto, viimeisintä huutoa olevat esitykset ja korkeatasoiset rakennukset, mutta jonka ytimestä puuttuu näky tulla Jumalan pyhäksi kansaksi? Mitä hyvää voi tulla mukaansa tempaavalta puhujalta, joka pitää viihdyttäviä tapahtumia jos hän ei kumarru murtuneena ja nöyrästi tunnusta kuinka hän ja hänen kirkkonsa ovat erossa pyhästä ja suuresta Jumalasta?

Kirkkomme ovat usein täynnä kevytmielisyyttä ja me tiedämme sen, mutta siihen ei tule muutosta, koska johtajat sallivat sen, sen sijaan että murehtisivat sitä. Seurakunnan tilanne vain heijastaa sitä todellisuutta, joka on pastorin sydämessä. Yhden murtuneen astian lävitse loistava valo on suunnattomasti kirkkaampi kuin tuhannen uskonnollisen viihdyttäjän tuotannot. Paavali sanoi että teillä on monia opettajia mutta vain harvoja isiä. Tänään hän saattaisi sanoa että teillä on monia seurakuntaeksperttejä, mutta vain harvoja pyhiä miehiä.

R.M. McCheynen sanoma on tarpeellisempi tänään kuin silloin kun hän ensin sanoi sen kompromisseihin taipuneelle, vapaamieliselle, muodolliselle Skotlannin kirkolle. Mutta eivät ainoastaan hänen sanansa, vaan myös hänen esimerkkinsä, hänen saarnatuolinsa ja palvelutyönsä vaikutus, antavat painoarvoa hänen sanoilleen. Hänen sanansa kätkivät sisäänsä voiman, jonka takana on elämä, joka kätki sisäänsä puhtauden.

Haluatko sinä olla Jumalan pyhä mies tai nainen? Se voi tapahtua vain yhdellä tavalla. On luovuttava inhimillisistä yrityksistä saavuttaa omavanhurskaus. tultava täysin puetuksi Kristuksen vaatteisiin ja otettava yksinkertaisesti vastaan Jeesuksen täytetty työ ristillä.

Tässä pyhyydessä on kyse jostakin paljon enemmästä kuin omavoimaisesta synnin kuolettamisesta; siinä on kyse täydestä antautumisesta Kristukselle, joka antaa voimakkaan ja ihmeellisen intohimon pyhyyteen. En halua kuluttaa koko elämääni painien vanhan ihmisen kanssa. Haluan nähdä Kristuksen muovaavan minussa hänen luomansa uuden ihmisen täyteyden.