RUKOUSELÄMÄ

Pyhä Henki on tullut johdattamaan meitä rukouselämään. "Samoin myös Henki auttaa meidän heikkouttamme. Sillä me emme tiedä, mitä meidän pitää rukoileman, niin kuin rukoilla tulisi, mutta Henki itse rukoilee meidän puolestamme sanomattomilla huokauksilla" (Room.8:26).

Mieti, mitä Paavali sanoo Pyhän Hengen roolista rukouselämässämme. Me sotkemme asioita, kun teemme rukouksesta niin monimutkaisen näköistä. Jos menet kristilliseen kirjakauppaan, voit löytää loputtoman määrän kirjoja aiheesta, täynnä yksityiskohtaisia neuvoja rukoukseen.
Nämä teoriat herättävät monenlaisia kysymyksiä rukouksesta:

  • Milloin rukouksesta tulee esirukousta?
  • Voiko esirukousta mitata hartauden, kovaäänisyyden tai polvilla vietetyn ajan mukaan?
  • Minua neuvotaan rukoilemaan Jumalan tahdon mukaisesti. Miten voin tuntea hänen tahtonsa?
  • Miten minun pitäisi rukoilla? Lasketaanko ajatuksissa tapahtuvat rukoukset?
  • Mitä minun oikeastaan pitäisi rukoilla?

Hämmennys voi olla niin ylitsepääsemätöntä, että se saa monet välttämään rukousta.

Koskaan aiemmin ei Jumalan kansan rukouksia ole tarvittu yhtä paljon kuin tällä hetkellä. Me elämme maailmassa, joka on tullut hulluksi. Kun maailmanlaajuiset tapahtumat pahentuvat, ne vievät ihmisiltä rauhan ja yhteisöt kaikkialla etsivät lohdutuksen lähdettä. Sitä ei löydetä psykoterapiasta, kuolleista uskonnollisuudesta tai aatteista, ei edes hyväntekeväisyydestä.

Raamattu sanoo: "Maailma ei voi ottaa vastaan Kristusta, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä, mutta te tunnette hänet" (Joh. 14:17).

Suurimpia huolenaiheitamme tulisi olla rukouselämämme ylläpitäminen. Kun laiminlyömme rukousta, me murehdutamme Jumalan Henkeä. Kyllä, on mahdollista murehduttaa Pyhää Henkeä. Paavali kirjoittaa: "Älkää saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä"(Ef.4:30).

Todellakin, Henki murehtii Jumalan kanssa kansansa epäuskoa ja rukouksen puutetta. Mieti, miten monella voimallisella tavalla Pyhä Henki toimii rukouksissamme:

  • Rukouksessa Pyhä Henki ilmaisee Kristuksen läsnäolon meissä.
  • Rukouksen kautta Henki sinetöi Jumalan lupaukset sydämiimme.
  • Rukouksen kautta Lohduttaja puhuu meille toivoa.
  • Rukouksen kautta Henki avaa lohdutuksen, rauhan ja levon virtansa pulppuamaan sieluihimme.