PYHÄ HENKI ON TÄÄLLÄ

Times Squaren kirkossa laulamme kättentaputuslaulua, joka kuuluu näin:

Lähetä hänet alas, Herra, lähetä hänet alas.

Herra, anna Pyhän Hengen tulla alas.

Me tarvitsemme häntä, Herra lähetä hänet alas.

Tosiasiassa Pyhä Henki on jo täällä. Hän tuli alas taivaasta Helluntaina eikä ole lähtenyt pois!

Jeesus lupasi: ”Ja minä olen rukoileva Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, koska se ei näe häntä eikä tunne häntä; mutta te tunnette hänet, sillä hän pysyy teidän tykönänne ja on teissä oleva”(Joh.14:16 – 17).

Huomaa, että Jeesus sanoo tässä lauseessa: ”Mutta te tunnette hänet.” Kun äskettäin luin nämä sanat, en päässyt niistä irti. Käsitin, etten tiedä paljon Pyhästä Hengestä. Seurakunnassa puhutaan Pyhästä Hengestä. Puhumme Hengellä täyttymisestä, elämästä ja vaelluksesta Hengessä, hengellisien lahjojen ja Hengen lohdutuksen saamisesta.

Saatamme hyvinkin tietää kaiken Pyhän Hengen teologiasta vaikkemme tunne häntä. Jos kysyisin sinulta: ”Oletko saanut Pyhän Hengen?”, miten vastaisit?

Joku sanoisi: ”Sain Hengen, kun Jeesus pelasti minut. Pyhä Henki toi minut Kristuksen valtakuntaan.” Muut vastaisivat: ”Kyllä, olen saanut Hengen, koska puhuin kielillä, kun hän tuli elämääni. Rukoilen Hengessä ja kielet ovat todisteena siitä, että olen saanut hänet.”

Hengen saaminen on enemmän kuin kertakokemus. ”Saaminen” tarkoittaa, että ”pitää kiinni siitä, minkä on saanut”. Saamisessa on mukana halu laajentaa syvempään tuntoon siitä, kuka Henki ja mitä hänen työnsä on. Oikeastaan Pyhää Henkeä ei ole vielä saatu, ennen kuin Hän saa täyden hallintavallan henkilön sydämessä.

Paavali kysyi galatalaisilta: ” Miten saitte Hengen” Saitteko hänet uskon kautta?” sitten hän selittää: ”Te julistitte uskon kautta, mitä tiedätte Hengestä, jonka saitte uskon kautta. Toimiiko Henki teissä jatkuvasti uskon kautta? Harjoitatteko uskoa menemällä syvemmälle Hengessä?”