DAAVIDIN KÄDESSÄ EI OLLUT MIEKKAA by Gary Wilkerson

”Niin sai Daavid voiton filistealaisesta lingolla ja kivellä ja löi filistealaisen kuoliaaksi, eikä Daavidilla ollut miekkaa kädessään. Sitten Daavid juoksi ja asettui filistealaisen ääreen, tarttui hänen miekkaansa, veti sen tupesta ja tappoi hänet ja löi sillä häneltä pään poikki. Kun filistealaiset näkivät, että heidän sankarinsa oli kuollut, pakenivat he. Mutta Israelin ja Juudan miehet nousivat, nostivat sotahuudon ja ajoivat filistealaisia takaa laakson suulle ja Ekronin porteille saakka; ja filistealaisia kaatui surmattuina Saaraimin tiellä, aina Gatiin ja Ekroniin saakka”(1 Sam.17:50 -52).

Kun Daavid löi Goljatin, tilanne muuttui niin dramaattisesti, että Israel saattoi kompastelevat filistealaiset pakenemaan. Tärkein asia tässä Raamatunkohdassa on: ”Eikä Daavidilla ollut miekkaa kädessään”. Jumala osoitti olevansa uskollinen Daavidin luottamuksen kautta. Hän täytti kaikki israelilaiset sotilaat uskolla. Pilkka ja häpeä olivat poissa, ja israelilaiset soturit saivat takaisin luottamuksensa siihen, että heidän Jumalansa taistelisi heidän puolestaan.

Kun näemme Jumalan voiman toimivan meidän puolestamme, se vaikuttaa meihin syvästi. Se uudistaa meidän luottamuksemme lähteä taisteluun. Taistelu on Kristuksen, joka huutaa meille: ”Tulkaa, katsokaa minun käteni voittoa! Olen lyönyt pään poikki teidän syyttäjältänne!” Nyt meillä on voimaa seurata häntä sanoen: ”Herra sinä et hyljännyt minua. Sinä annoit tämän kaiken tapahtua: vastoinkäymiset ja jopa vihastumiset. Sinä teit sen armossasi, jotta minä voisin uskoa sinuun.”

Silti monet meistä ihmettelevät: ”Milloin Herra alkaa toimia minun hyväkseni?” Vastaus siihen on: Jeesus on jo toiminut! Sinun voittosi varmistettiin kaksi tuhatta vuotta sitten ristillä. Hänen voittonsa ristillä on se sama voitto, joka saattaa oman elämämme kaikki jättiläiset pakenemaan. Sinun avioliittosi voi olla yhtä kärsimystä, mutta Kristus on voittanut pimeyden vallat, jotka käyvät sinun ja aviopuolisosi kimppuun. Raha-asiasi eivät ehkä ole järjestyksessä, mutta Herra on valmistanut sinulle tulevaisuuden ja toivon. Lapsesi eivät ehkä vietä jumalista elämää, jota olet yrittänyt opettaa heille, mutta Jeesus on ostanut heidät pelastuksensa. Meillä saattaa olla taisteluja monilla rintamilla, mutta Kristus on varmistanut voittomme.

Pystytkö näkemään vihollisesi voitettuna? Ajattele kaikkia kuulemiasi syyttäviä ääniä. Voit vastata niille kaikille: ”Tämä on loppusi, paholainen. Jeesuksen voitto panee sinut pakenemaan. Minun voittoni on jo sinetöity ja voitettu. Minun sankarini voi osoittaa tähän voittoon, milloin vain haluaa. Maailma näkee hänet silloin kaikessa kunniassa. Kaikki saavat silloin tietää, ettei taistelua voiteta miekan, vaan Herran avulla.