HÄN TEKI SINUSTA UUDEN by Gary Wilkerson

Onko sinut vapautettu? Ajattelet varmaan: “Tietysti! Jeesus on pessyt, sovittanut, tehnyt minut pyhäksi, ja nyt elän häntä varten.”

Kysyn seuraavaksi: heijastaako sinun jokapäiväinen elämäsi ihanaa vapautta, jonka juuri kuvasit? Sanoisivatko sinun ystäväsi, aviopuolisosi, lapsesi, että olet päässyt vapaaksi? Vai oletko niin kuin uskovien joukot, jotka kokevat olevansa hengellisellä hyppylaudalla? Onko vaelluksesi Kristuksen kanssa jatkuvaa liikettä ylös – alas, yhtenä hetkenä ilmeisen hengellinen ja seuraavana lihallinen?

Me hyväksymme suuret totuudet Jeesuksen tekemistä töistä meidän hyväksemme: pelastuksen, sovituksen, pyhityksen, lunastuksen. Silti monille meistä nämä hengelliset totuudet ovat olemassa ”toisessa maailmassa”. Me laulamme ja iloitsemme kirkossa joka viikko siitä, mitä Jeesus on tehnyt meidän puolestamme, mutta onko hänen vapauden lahjansa totta päivittäisessä elämässämme?

Joskus me kaikki ponnistelemme pysyäksemme puhtaina ajatuksissa ja teoissa. Ehkäpä tällä viikolla sanoit aviopuolisollesi jotakin epäystävällistä. Sen jälkeen olet ihmetellyt, mitä vikaa sinussa on tai mikset voi olla siunaukseksi avioliitossasi.

Aina kun hairahdumme vaelluksessamme Jumalan kanssa, ihmettelemme: ”Onko Jumala tosiaan vapauttanut minut?” Joskus ehkä jopa kyseenalaistat koko pelastuksesi. Ystäväni, se ei ole vapautta. Mitä siis oikeasti tarkoittaa olla päästetty vapaaksi Kristuksessa? Ensimmäinen todiste tästä tulee Jeesukselta, joka sanoo: ”Ja kuka teistä voi murehtimisellaan lisätä ikäänsä kyynäränkään vertaa? …Vaan etsikää ensin Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskauttansa, niin myös kaikki tämä teille annetaan”(Matt. 6:27,33).

Kristus tarjoaa samat sanat kaikille meille, jotka murehdimme hengellistä elämäämme: ”Älä ole huolissasi! Ei väliä, kuinka murtuneeksi koet vaelluksesi hänessä”. Hän julistaa: ”Olet uusi luomus”(ks.2 Kor.5:17). Kun päätit seurata Jeesusta, hän teki sinusta uuden eikä se muutu koskaan. Silloinkin, kun ajattelet poikenneesi liian kauas, Jeesus sanoo päinvastoin: ”Älä huolehdi. Minä olen varannut sinulle kaiken, mitä tarvitset minun seurassani.”