HULLU USKO by Gary Wilkerson

Onko sinulle aavistus siitä, että Jumala päästää irti jotain valtavaa sinun elämässäsi? Ehkä hän on puhunut sydämellesi: ”Olen valmistanut jotakin erityistä sinua varten. Pian pääset vaelluksessasi minun kanssani vaiheeseen, jota et ole tuntenut ennen”. Ehkä elämäsi on ollut jo Jumalan suuresti siunaamaa. Nyt Pyhä Henki lausuu pitkäntähtäimen lupauksen siitä, että pääset täyteen hedelmän kantamiseen, ja se ihmetyttää sinua. Jos tämä kuvaa elämääsi juuri nyt, sanon sinulle Raamatun auktoriteetilla: ”Ala valmistautua sydämesi tarkastelemiseen.”

Seuraa osa, jota nimitän ”hulluksi uskoksi”. Hullu usko odottaa vielä parempaa, vaikka asiat ovat jo aivan hyvin. Se sanoo: ”Vaikka me kuinka unelmoisimme ja tekisimme suuria tekoja Jumalan valtakunnassa, hänen näkynsä on aina suurempi.” Se, mitä Herra on tehnyt johtamassani seurakunnassa, ylittää villeimmätkin odotukseni. Ei kulu yhtään viikkoa, ettei joku anna elämäänsä Jeesukselle. Kun me jaamme ruokaa köyhille, monet heistä kysyvät: ”Miksi teette tätä?” Me vastaamme: ”Jeesus sen tekee”, ja he antavat elämänsä hänelle.

Kaikki tapahtuu ihmeenomaisesti. Kolmessa vuodessa seurakuntamme on kasvanut muutamasta pariskunnasta melkein 1 500 ihmiseen. Uudet uskovat kasvavat nopeasti uskollisiksi opetuslapsiksi, jotka oppivat tuntemaan Jumalaa.

Jumala ei vain ylitä odotuksiamme. Hän näyttää meille, mitä hän odottaa, ja sen näkeminen on hämmästyttävää. Edelleen neljännesmiljoona alueemme ihmistä ei tunne Kristusta. Viime vuonna Herra nosti mieleemme kahden uuden seurakunnan perustamisen.

Nyt tulee hulluin osa tätä uskoa: Uskon, että on tulossa vieläkin suurempia asioita. Olen vakuuttunut siitä, että Jumala aikoo näyttää itsestään vielä enemmän ja voimallisemmin, ei vain pelastumisissa vaan avustustyössä köyhille ja koko kaupungille.

Kuulostaa uskomattomalta, eikö vain? Niin se kuulostaakin. Nyt tulee kova pala. Juuri tässä kohdin Jumala käskee kansaansa tarkastelemaan sydäntänsä.

Olen tietoisia siitä, että oma vanhurskautemme on vain saastaisia riepuja. Me tarvitsemme hänen armoansa. Tosiasia on kuitenkin, että juuri kun asetumme vastaanottamaan Jumalan suurinta tekoa elämässämme, hän pyytää meitä miettimään kysymyksiä: ”Onko minun sydämessäni jotakin, mikä ei ilahduta Herraa? Olenko jättänyt tekemättä jotakin, mitä hän pyytänyt minulta?” En halua minkään asian elämässäni estävän sitä, mitä Jumala haluaa tehdä!