JEESUS ON ELÄMÄNI KUNINGAS

Ehkäpä sanot: “Haluan Jeesuksen elämäni kuninkaaksi. Haluan tehdä kaiken, mitä hän käskee.” Haluan näyttää sinulle kaksi ihmeellistä siunausta, jotka tulevat kaikille, jotka asettavat Jeesuksen elämänsä valtaistuimelle.

Ensiksi, Raamattu sanoo, että saat osasi Jeesuksen pyhyydestä, jos antaudut hänelle, odotat hänen neuvojaan ja ohjaustaan. ”Ja vielä: meillä oli ruumiilliset isämme kurittajina, ja heitä me kavahdimme; emmekö paljoa ennemmin olisi alamaiset henkien Isälle, että eläisimme? Sillä nuo kurittivat meitä vain muutamia päiviä varten, oman ymmärryksensä mukaan, mutta tämä kurittaa meitä tosi parhaaksemme, että me pääsisimme osallisiksi hänen pyhyydestään”(Hebr.12:9- 10).

Paavali kehottaa meitä Jeesuksen luo pyytääksemme häntä ottamaan hallintaansa syntimme ja pelkomme: ”Älkääkä antako jäseniänne vääryyden aseiksi synnille, vaan antakaa itsenne, kuolleista eläviksi tulleina, Jumalalle, ja jäsenenne vanhurskauden aseiksi Jumalalle. Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole lain alla, vaan armon alla”(Room.6:13- 14).

Jumala sanoo tässä: ”Jos haluat yltäkylläisen elämän, todellisen, täyden elämän, antaudu minulle. Minä annan sinulle elämän, jossa ei ole pelkoa, syyllisyyttä eikä tuomiota.”

Toiseksi, ne jotka antautuvat Kristuksen johdatettaviksi, saavat vaeltaa rauhassa, ilman pelkoa ja ahdistusta. ”Suodakseen meidän, vapahdettuina vihollistemme kädestä, pelkäämättä palvella häntä pyhyydessä ja vanhurskaudessa hänen edessään kaikkina elinpäivinämme… meidän Jumalamme sydämellisen laupeuden tähden, jonka kautta meidän puoleemme katsoo aamun koitto korkeudesta, loistaen meille, jotka istumme pimeydessä ja kuoleman varjossa, ja ohjaten meidän jalkamme rauhan tielle." (Luuk. 1:74 -75, 78- 79).

Mikä ihmeellinen lupaus! Jos annamme elämämme hänelle, hän antaa valonsa paistaa meidän pimeyteemme ja johdattaa meidät rauhaan ja lepoon. Tiedät kyllä, kuka on antanut sydämensä valtaistuimen Kristukselle. Sellainen elämä tuottaa rauhaa, joka ylittää kaiken ymmärryksen ja voit nähdä rauhan hänen kasvoillaan ja ulkonäössään.