HE EIVÄT USKO, ETTÄ JUMALA KUULEE HEIDÄN RUKOUKSENSA

Jotkut uskovat menettävät rohkeutensa, kun heidän rukouksiinsa ei vastata. Lopulta he vain antavat peräksi. He ajattelevat: ”Rukous ei päde minun kohdallani. Miksi rukoilisin, kun se toimi?”

Jesajan ajan israelilaisilla oli sama asenne. Jesaja kirjoitti: ”Minua he muka etsivät joka päivä ja haluavat tietoa minun teistäni niin kuin kansa, joka tekee vanhurskautta eikä hylkää Jumalansa oikeutta. He vaativat minulta vanhurskaita tuomioita, haluavat, että Jumala heitä lähestyisi:
’Miksi me paastoamme, kun et sinä sitä näe, kuritamme itseämme, kun et sinä sitä huomaa?’ ” (Jes.58:2-3).

Nämä ihmiset siis sanoivat: ”Rakastan Jumalaa. Haluan tehdä oikein ja välttää syntiä. Aivan viime aikoihin asti olen todella etsinyt häntä rukouksessa. Tiedätkö mitä? Hän ei koskaan vastaa minulle. Miksi siis jatkaisin sydämeni raskauttamista hänen edessään?”

Jaakob kirjoittaa, että Jumala ei vastaa niiden rukouksiin, jotka pyytävät asioita ainoastaan itsensä tyydyttämiseksi: ”Te anotte, ettekä saa, sen tähden että anotte kelvottomasti, kuluttaaksenne sen himoissanne”(Jaak.4:3). Toisin sanoen: ”Ette pyydä Jumalan tahdon tapahtumista. Ette ole valmiita antamaan hänelle, mitä hän pyytää. Pikemminkin te yritätte sanella hänelle asioita, joista oma sydämenne nauttii.”

Jumalamme on täysin uskollinen. Paavali kirjoittaa: ”Olkoon Jumala totinen, mutta jokainen ihminen valhettelija”(Room.3:4). Hän siis sanoo: ”Ei se mitään, vaikka kuulisit miljoonan äänen rukoilevan: ’Rukous ei toimi. Jumala ei kuule minua!’ Olkoon jokainen ihminen valhettelija, koska Jumalan sana pysyy. Hän kyllä kuulee uskollisesti rukouksemme.”

Jeesus sanoi: ”Ja kaiken, mitä te anotte rukouksessa, uskoen, te saatte”(Matt.21:22). Yksinkertaisesti ilmaistuna Kristus sanoo: ”Jos todella uskot, olet valmis odottamaan vastausta taivaalliselta Isältäsi. Vaikka se kestäisi kauankin, sinä olet vahva uskossasi, luottaen hänen vastaavan.”

”Kuinka suuri on sinun hyvyytesi, jonka talletat pelkääväisillesi ja jota osoitat sinuun turvaaville ihmislasten edessä!”(Ps.31:19). ”Herraa etsiväisiltä ei mitään hyvää puutu”(Ps.34:10).