HALPA RAKKAUS

Kun käytän sanaa “penseä” kuvaamaan jonkun ihmisen rakkautta Jeesukseen, en tarkoita, että hän on kylmä Herraa kohtaan. Tarkoitan pikemminkin, että hänen rakkautensa on halpahintainen, ei kallis. Annan sinulle esimerkin: Kun Jeesus puhuu Efeson seurakunnalle Ilmestyskirjan 2. luvussa, hän ensin mainitsee heidän tekonsa. Hän tunnustaa, että he ovat tehneet työtä uskossa, vihaavat syntiä ja kompromisseja, kieltäytyvät hyväksymästä vääriä oppeja, koskaan kaatumatta ja lannistumatta vainonkaan edessä, silloinkin pitäen esillä evankeliumia. Kristus sanoo, että hänellä on kuitenkin yksi heitä vastaan: He ovat hyljänneet palavan, kalliin rakkautensa häntä kohtaan! ”Mutta se minulla on sinua vastaan, että olet hyljännyt ensimmäisen rakkautesi”(Ilm.2:4).

Kaikkien hyvien tekojensa keskellä he jotenkin unohtivat rakastavan, kurinalaisen vaelluksensa Jeesuksen kanssa. Nyt hän sanoo heille: ”Olette hyljänneet ensimmäisen rakkautenne ja jättäneet kallisarvoisimman tapanne tulla läsnäolooni, yhteydessä minuun.”

Huomaa: Jeesus puhuu tässä uskovista, jotka alkoivat palavassa rakkaudessa häneen, ei kylminä nimikristittyinä, jotka eivät koskaan rakastaneetkaan häntä. Hän sanoo: ”Sen, joka on kerran saanut sydämen rakkauden minua kohtaan, on mahdollista antaa intonsa väljähtyä penseyteen, ja rukoilla harvoin, jos ollenkaan.”

Ajattele, kuinka loukkaavaa se mahtaakaan olla Kristuksesta, Yljästämme. Minkälainen avioliitto se on, jossa ei ole ollenkaan intiimiä yhteyttä vaimon ja miehen välillä? Siitä juuri Jeesus tässä puhuu. Hän haluaa, että sinulla on aikaa olla hänen kanssaan kahden.

On aivan sama, kuinka kovaa ylistät häntäkirkossasi, kuinka sanot rakastavasi häntä, kuinka monia kyyneleitä vuodatat. Voit antaa avokätisesti, rakastaa toisia, vihata syntiä, moittia väärintekijöitä. Jos et koe sydämessäsi jatkuvaa vetoa Kristuksen läsnäoloon, silloin olet kadottanut rakkautesi häneen.

Kaikki tekomme ovat turhia, jos emme mene takaisin kirkkaaseen, palavaan rakkauteen Jeesusta kohtaan. Meidän täytyy tajuta: ”Jeesuksen rakastaminen ei ole vain asioiden tekemistä. Se edellyttää päivittäistä suhteen ylläpitämistä ja se kyllä maksaa minulle jotakin.”