ÄLÄ OLE MURHEELLINEN

Murheellinen mieli on sellainen, joka kärsii jatkuvasta tyytymättömyydestä. Se on masennusta, sekavuutta, levottomuutta, huolta tulevaisuudesta ja menneisyydestä sekä tämän hetken olosuhteista. Olen varma, että ihmisillä on paljon enemmän huolta mielessä tänä päivänä kuin aiemmilla sukupolvilla.

Monet Jeesusta rakastavat ovat ilmeisesti yhtä huolissaan kuin ei-uskovien joukot. Tästä olen saanut todistuksen muutamista meidän keskukseemme lähetetyistä kirjeistä. Lukemattomat uskovat viettävät yönsä valveilla, huolissaan ja masentuneina. He menevät kirkkoon toivoen kokevansa vähän huojennusta taakoistaan. Kirkosta ulos tullessaan he huomaavat niiden palaavan.

Jeesus ennusti, että ihmisten sydämet ovat viimeisinä päivinä täynnä huolta kaiken maailmassa olevan sekasorron takia.

”Ja on oleva … ahdistus kansoilla maan päällä ja epätoivo, kun meri ja aallot pauhaavat. Ja ihmiset menehtyvät pelätessään ja odottaessaan sitä, mikä maanpiiriä kohtaa; sillä taivaitten voimat järkkyvät”(Luuk.21:25 - 26).

Jeesus sanoi, että tulevat tapahtumat maailmassa ovat niin pelottavia, että ihmiset sanan mukaisesti menehtyvät sydänkohtaukseen.

Vuosia sitten tuli kirje eräältä yli yhdeksänkymmenvuotiaalta julistajalta. Hän muistaa 1920-luvun moraalittomuuden, joka saattoi Amerikan päälle rangaistuksen suuren laman muodossa. Hän on kokenut kaksi maailmansotaa. Hän on nähnyt, kuinka liikkuminen on muuttunut hevosvaunuista avaruusraketteihin ja yhteydenpito rätisevistä radioista Internetiin. Lyhyesti sanottuna, hän on nähnyt sen kaiken.

Nyt hän kirjoittaa, että se pahuus, joka nyt rehottaa kansamme keskellä pahoittaa häntä enemmän kuin mikään hänen aiemmin näkemänsä. Hän ei melkein pysty tajuamaan sitä kaikkea, koska kaikki tapahtuu sellaisella vauhdilla ja moraalinen alennus on niin syvää, ettei sitä voi käsittää.

Kuitenkin Jeesus antaa meille rauhoittavan sanan siitä huolimatta, mitä nyt tapahtuu. Hän kehottaa: ”Katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu”(Matt.24:6). Hän sanoo siis meille: ”Älkää antako minkään näistä mainitsemistani pahoista asioista huolestuttaa mieltänne.”