COWBOYSAAPPAAT by Gary Wilkerson

”Joka niukasti kylvää, se myös niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se myös runsaasti niittää(2 Kor.9:6).

Useita vuosia sitten palvelin pastorina Times Square Churchissa, New Yorkissa. Aiemmin Texasissa ollessani olin ostanut aidot texasilaiset cowboysaappaat, ja ne olivat tosi hienot! Pidin niitä toimistossa, kun eräs koditon tuli sisään. Hän oli ajelehtinut ja liftannut ristiin rastiin pitkin maata ja oli kova mies.

”En tiedä, miksi olen täällä”, hän sanoi. Kaikki kirkkonne ovat samanlaisia. Te tuhlaatte rahaa rakennuksiin, ja teillä rikkailla pastoreilla on kaikki nuo autot ja tavarat.”

Sitten hän katsoi alas ja sanoi: ”Katso nyt itseäsi. Sinulla on nuo hienot cowboysaappaat ja minulla on nämä risat, vanhat kangaskengät.
”Pidätkö cowboysaappaistani?” kysyin. Ennen kuin hän ehti vastata, en ajatellut kahdesti, kun otin saappaat jalastani ja annoin ne hänelle. Menin sitten kotiin ilman kenkiä.

Noin puolen vuoden kuluttua sain puhelinsoiton eräältä ystäväpastorilta Greensborosta, Pohjois-Karolinasta. ”Gary”, hän sanoi,” et varmaan usko tätä juttua. Minun toimistossani istuu mies, joka kertoo saaneensa sinulta cowboysaappaat puoli vuotta sitten. Hän ei voi unohtaa sinua eikä seurakuntaasi. Hän on kulkenut ympäri maata liftaten tämän ajan. Kulkiessaan hän katsoo saappaitaan ja kiittää Jeesuksen rakkautta.”

Tämä mies meni ystäväni seurakuntaan ja sanoi: ”Hei, pastori New Yorkissa antoi minulle nämä saappaat. Menin Times Square Churchiin, ja hän oli yksi sen seurakunnan apulaispastoreista.”

Steve kysyi: ”Oliko hänen nimensä Gary?”

”Oli, oli, sama mies. Hänen nimensä oli Gary.”

Ystäväni Steve sanoi miehelle: ”Selvästi Pyhä Henki on ollut kintereilläsi puoli vuotta. Joko olet valmis antamaan elämäsi Kristukselle?”

Mies vastasi: ”Juuri siksi olen tullut. Tulin tänne antaakseni elämäni Jeesukselle tänään.”

Haluan rohkaista sinua. Vaikka koet itsesi nääntyneeksi, etsi tilaisuuksia. Onko sinun avioliittosi näännyksissä? Etsi keinoja palvella, olla siunaukseksi, rakkaudeksi puolisollesi. Onko tilanne sama lapsiesi suhteen? Onko teidän välillänne välirikko ja hämmennys? Etsi tilaisuutta rakastaa, palvella ja hallita perhettäsi Herran neuvon mukaan.

Oletko taloudellisissa vaikeuksissa? Etsi tapoja, joilla voit olla siunaukseksi toisille tämän uupumuksen keskellä, niin huomaat taivaan ikkunat avatuiksi. Jumala vuodattaa elämääsi rikkaita siunauksia.