UUSI LUKU by Gary Wilkerson

Apostolientekojen kirjassa on 28 lukua. Jumala on kuitenkin vuosisatojen ajan kirjoittanut siihen uutta lukua kymmenien tuhansien opetuslastensa välityksellä. Heidän nimensä eivät ole Filippus tai Tabita tai Timoteus. Ei, nykyään heidän nimensä ovat sellaisia kuin Jenny, Jimmy tai Jonathan.

Jenny, punatukkainen australialainen, käy seurakunnassamme Colorado Springsissä. Hänellä on ennen kuulumattoman hauska nauru, ja hän on hulluna evankeliumiin. Joka päivä hän ja hänen miehensä näkevät Jumalan voiman liikkuvan niissä ihmisissä, joita he tapaavat.

Sitten on opetuslapsi nimeltä Jimmy, jonka kanssa olen ollut työtoveruudessa jo vuosikymmenien ajan. Vain harvat osaavat evankelioida niin kuin Jimmy. Äskettäin, kun hän johti jonkun Jeesuksen luokse, hän ehdotti: ”Anna minun pitää raamatuntutkistelu sinun talossasi.” Pian tuli lisää ihmisiä naapurustosta, ja he tulivat uskoon. Jimmy toisti tempun toisessa asumalähiössä ja taas seuraavassa. Raamattupiirejä alkoi syntyä joka puolelle kaupunkia, koska yksi radikaali kristitty uskoi, että Hengen voima liikuttaa sydämiä yliluonnollisesti.

Jonathan on kolmetoistavuotias opetuslapsi meidän seurakunnassamme. Hän rukoilee kuin koko ikänsä lähetyssaarnaajana olleen arvovallalla. Hänen rukouksensa pudottavat aikuiset polvilleen, koska hänellä on särkyneen ja nöyrän sydämen ääni. Jonathan janoaa nähdä Jumalan pelastavan kadotettuja, ja hänen hengellinen nälkänsä tarttuu helposti.

Kuvailen tässä 2000-luvun uskovia, joille on annettu ensimmäinen vuosisadan voima. Meidät, sinut ja minut on kutsuttu varustautumaan Jumalan Hengellä Jumalan työhön. Uskon, että nyt on monissa seurakunnissa aika lakata olemasta vain Jumalana sanan kuulijoita ja lähteä toteuttamaan sitä. Tietenkin raamattupiirit ja rukousryhmät ovat hyviä. On kuitenkin eri asia tuntea Jeesus ja hänen kirkkautensa, kuin saada hänen Henkensä sisimpäämme, että voisimme julistaa hänen tavallaan. Pyhä Henki on tullut asumaan meihin, että hän voi toteuttaa päämääränsä meidän kauttamme.

Kehotan sinua yhtymään kanssani rukoukseen: ”Herra, haluan olla vahva sinun sanasi kuulemisessa ja sen tekemisessä. Anna meille helluntai tänään, Herra! Aamen.”