MIKÄ ESTÄÄ KRISTUKSEN ELÄMÄN ILMENEMISTÄ MEISSÄ

Jos esteesi on intohimo, Jumala saattaa aukaista sinulle oven valtavaan tilaisuuteen. Se saattaa olla koko elämäsi suurin ja intohimoisin projekti. Jumala haluaa sinun astuvan siihen ajatellen: ”Tämä se on! Vihdoin sain suuren läpimurtoni”.

Sitten Herra antaakin koko hankkeen kaatua. Siinä sitten seisot unelmiesi raunioilla rukoillen: ”Herra, luulin tämän hankkeen olevan sinun tahtosi. Luulin saaneeni siihen sinun siunauksesi. Rukoilin sitä uskollisesti, ja sinä veit minut tähän. Kuinka voit antaa minun joutua tällaiseen tappioon?”
Hankkeesi tappion on määrä olla kuolema kaikelle sille, mikä estää Kristus-elämän ilmentymistä sinussa.

Sinun esteesi voivat olla myös ne erinomaiset ilmestykset, joita saat Jumalan sanasta. Saatat kysyä: ”Kuinka tuore ilmestys voisi olla este sille, joka rakastaa Jeesusta?” Jonakin päivänä saat aivan uusia näkyjä, syviä opinkohtia, joita et ole nähnyt koskaan ennen. Sinun luottamuksesi kasvaa, koska saat jatkuvasti uusia näkyjä vaellukseesi Herran kanssa.

Sitten yhtäkkiä, ilman mitään näkyvää syytä, sielusi joutuu kuivuuden valtaan. Pian ilosi ja varmuutesi joutuu antamaan tietä heikkoudelle ja hyödyttömyydelle. Selittämätön masennus täyttää sielun ja jokaisesta uudesta päivästä muodostuu sinulle taakka.

Raamattu, josta oli tullut sinulle niin elävä, näyttää nyt suljetulta kirjalta. Sen sijaan että saisit ilmestyksiä, ihmettelet, voitko enää koskaan oppia mitään, vaikka ongelmana ei olekaan älyn puute. Kuivuutesi on tarkoitus nopeuttaa kuolemaasi luottamuksessa omaan lihaasi. Se on kuolema halullesi saada kunniaa ilmestyksillä, joita on annettu sinulle, pikemminkin kuin että saisit ilosi Kristuksesta.

Tosiasiassa ilmestykset saavat helposti aikaan ylpeyttä. Siksi Jumala antoi Paavalille piikin hänen lihaansa. Hän eristi Paavalin tämän ilmestysten kunnian loisteessa paistattamiselta. Jumala halusi uskollisen palvelijansa pysyvän nöyränä kaikissa asioissa.

Koko tämä prosessi, jossa koetaan ”kuolemaa”, voi näyttää julmalta. Ei tarvitse kyseenalaistaa sitä, että se on varmaan tuskaisinta koko vaelluksessamme Jeesuksen kanssa. Jos annamme kuoleman saattaa päätökseen työnsä meissä, Kristuksen oma ylösnousemuselämä voi virrata vapaasti meistä ulospäin. Jos toisaalta vastustamme kuoleman työtä, meillä ei ole koskaan ole Kristus-elämää itsessämme.