LAITTOMUUDEN HENKI

”Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa” (2 Tess.2:7).

Paavalin tässä käyttämä kreikankielinen sana laittomuus tarkoittaa sitä kirjaimellisesti. Siksi sen salaisuus on siinä, että suuret joukot ihmisiä käyttäytyvät laittomasti tai estottomasti.

Silti laittomuus ei ole vain ihmisen kapinaa sääntöjä vastaan. Se ei ole kapinaa yhteiskunnan arvovaltaa vastaan tai ryöstön, raiskauksen tai murhan tekemistä. Nämä asiat tietenkin sytyttävät Jumalan vihan, mutta laittomuuden salaisuus menee paljon syvemmälle. Se on suoranaista Kristuksessa olevan totuuden hylkäämistä, Jumalan pyhän sanan heittämistä sivuun ja kapinaa Raamatun käskyjä vastaan.

Laittomuuden henki on tänään laajalle levinnyt kansankuntamme keskuudessa. Se on se lainsäätämisen takana oleva voima, jolla yritetään pyyhkiä Jumala yhteiskunnastamme. Se on se sama henki, jolla Saatana petti Eevan, kun hän kertoi hyvin monisanaisesti: ”Jumala on ihan ”iisi”. Ei hän rankaise teitä tottelemattomuudesta. Voitte ihan hyvin syödä hedelmän ja täyttää himonne, ettekä joudu maksamaan siitä mitään.”

Tänä päivänä Saatana käyttää samaa valhetta vakuuttamaan uskovien joukkoja, että he voivat rauhassa antautua syntiensä valtaan joutumatta maksamaan siitä rangaistusta. Tällainen on pirullinen juoni, jonka kautta Kristuksen armon evankeliumi vääristyy ja siitä tuleekin moraalittomuuden sanoma. Surullista kyllä, monet penseät uskovat joutuvat tämän laittomuuden hengen lumoihin.

Paavali sanoo antikristuksen nousevan valtaan, koska ihmiset ovat sokeita ja oman syntinsä pettämiä: ”Tuo, jonka tulemus tapahtuu Saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sen tähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua”(2 Tess.2:9- 10).

Saatana pettää ihmisjoukot vakuuttamalla heille vähäpätöisellä mutta voimallisella valheella niin kuin hän petti Eevan: ”Jumala ei rankaise syntiä”.

Paavali sanoo, että tämä petos tulee ”kaikilla vääryyden viettelyksillä, … sen tähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua” (2 Tess.2:10). Sitten hän lisää: ”Sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen”(2 Tess.2:11).

Apostoli sanoo siis tässä: ”Ne, jotka kieltäytyvät tottelemasta ja kunnioittamasta Jumalan sanaa, joutuvat voimallisen petoksen uhriksi. Ensin he alkavat katsoa syntiä sormiensa läpi ja hyväksyä sen. Piankin he etsivät aktiivisesti helpon armon sanomaa. He keksivät armon, joka on kaukana siitä, mitä Jumala tarkoitti. Hänen armonsa ei koskaan johda laittomuuteen vaan aina katumukseen.”