ILMAN USKOA ON MAHDOTONTA MIELLYTTÄÄ HÄNTÄ by Claude Houde

Uskon syvästi, että epäusko on nykyajan uskovien tuhoisin synti. Epäusko saa meidät hengellisesti nukkumaan ja sitoo meitä vähitellen, peruuttamattomasti, vuosi suoden jälkeen, kunnes hyväksymme sen, mitä ei saa hyväksyä.

Jumalan valtakunta kokee parhaillaan maailmanlaajuisesti koko ihmiskunnan historian suurinta hengellistä herätystä. Kuitenkin samaan aikaan enemmän kuin 90 % evankelisista seurakunnista Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa on lakannut kasvamasta merkittävästi. Ne ovat nyt tyytymässä muistelemaan aiempia herätyksiä tai riippuvat epätoivoisesti kiinni viimeaikaisessa lupauksessa ihmeellisestä ja nopeasta voitosta. Koeta ymmärtää minua. Herätykset Afrikassa, Kiinassa, Koreassa, latinalaisessa Amerikassa ja entisen rautaesiripun takaisissa maissa täyttää meidät ilolla ja ylistyksellä. Kiitän Jumalaa siitä, mitä hän on tehnyt eilen, mutta tässä minä olen tänään! Minun täytyy tehdä parannusta (muuttaa suuntaa) uskoni tylsyydestä, joka on saanut minut sietämään sietämätöntä. On mahdotonta elää sellaisessa hengellisessä kuivuudessa ja hyväksyä tätä kauheaa tottumusta, kun historian suurimman herätyksen uusia sivuja kirjoitetaan samaan aikaan aivan silmiemme edessä, kaikkialla maailmassa.

Epäusko on vakavampaa ja tuhoisampaa, kuin voimme ymmärtää ja kuvitella. Jeesuskin pysyi lujana kaikenlaisen moraalittomuuden, korruption, epäjumalanpalvonnan ja pirullisten rituaalien ympäröimänä. Hän itki heidän epäuskoaan. Se repi hänet aivan kappaleiksi. Evankeliumeissa Jeesus itki heidän sydämensä kovuutta ja kieltäytymistään uskomasta häneen, kun oli kyse Lasaruksen kuolleista herättämisestä (Joh. 1:33 -35). Hän itki, koska he eivät halunneet uskoa lupauksiin voimasta ja ylösnousemuksesta. Hän itkee tänään, koska me vain istumme mukavasti hengellisessä apatiassa sepittäen järkiperäisiä ja hämmentäviä valeuskonnollisia ”oppeja”, rituaaleja ja ylimielisiä selityksiä, jotka antavat meille oikeuden hyväksyä elämämme niin tyhjänä voimasta ja yliluonnollisesta hedelmästä.

Ystäväni, Jeesus Kristus on saman eilen, tänään ja iankaikkisesti, eikä Jumala suosi ketään toisen kustannuksella (ks. Hebr.13:8 ja Ap.t. 10:34- 35). Hän on muuttumaton(ei muutu koskaan), kaikkivaltias (mikään ei ole hänelle mahdotonta), täysin oikeudenmukainen ja antautunut ja halukas toimimaan sinun elämässäsi, kaupungissasi, seurakunnassasi, mitä hän tekee niin mahtavasti ja yliluonnollisesti kaikkialla maailmassa. Meidän ja hänen rajattoman voimansa välillä on epäuskon kuilu. Siksi emme voi elää enää yhtään päivää rukoilematta: Herra, lisää meille uskoa!


_________

Claude Houde, johtava pastori Eglise Nouvelle Vie (Uuden Elämän Seurakunnassa) Montrealissa, Canadassa on usein puhujana Expect Church Leadership-konferensseissa, joita World Challenge vetää kaikkialla maailmassa. Hänen johdossaan Eeden Elämän Seurakunta on kasvanut kourallisesta ihmisiä enempään kuin 3 500 seurakuntalaiseen siinä osassa Canadaa, jossa on vähän protestanttisia seurakuntia.