JUMALAN MIELEN MUKAINEN MURHE

Uskon, että voimme tunnistaa hengellisen tilamme siitä, kuinka huolissamme olemme pienimmästäkin synnistä Herraa vastaan.

Jotkut uskovat ovat murheellisia ns. suurista synneistä kuten aviorikos, huumeriippuvaisuus, juominen, kiroilu. Tosi hengellinen ihminen tietää, ettei Jumalan silmissä ole olemassa pieniä syntejä. Niinpä hän suree joka kerran, kun hän juoruaa, kertoo likaisia vitsejä tai hellii pahoja ajatuksia. Hän tietää, että nämä asiat nousevat hänen sydämestään, olemuksensa ytimestä.

Voit olla Jumalalle tottelematon noissa ”pienissä asioissa” ja antaa itsellesi anteeksi ja unohtaa ne kokonaan. Jos niin teet, et koskaan kasva kypsäksi uskovaksi. Sinun vanhurskautesi mitataan siinä, ettet tahdo hyväksyä mitään, mikä murehduttaa siunattua Vapahtajaasi.

Vähän aikaa sitten sanoin vaimolleni jotakin, joka ei ollut yhtään Kristuksen kaltaista. Sanani olivat täysin ajattelemattomia, ja koin heti synnintuntoa. Tiesin tehneeni hänelle väärin ja pyysin anteeksi. Sitten halasin häntä ja sanoin rakastavani häntä.

Silti sydäntäni raskautti edelleen. Ajattelin: ”Kuinka voin tehdä jotakin sellaista, joka on niin vähän Jeesuksen kaltaista? Enhän ole koskaan ollut lähempänä Herraa kuin nyt. En ole koskaan rukoillut enemmän kuin menneinä parina viime vuotena. Minussa on varmaan jotakin täysin pahaa, kun tuollainen umpimähkään lausuttu asia nousee sydämestäni.”

Sillä hetkellä vihollinen kuiskasi korvaani: ”Tuo lipsahdus ei tosiaankaan ollut mikään iso juttu. Se oli niin pieni asia”. Pyhä Henki sen sijaan nousi heti sydämessäni tuomitsemaan paholaisen äänen. Hän vakuutti minulle: ”David, se, että suret tätä syntiäsi, on merkki siitä, että minä toimin sinussa. Mitä enemmän suret pienintäkin rikkomustasi rakkauttani kohtaan, sitä lähemmäs olet päässyt voittoa”.

Jumala lähetti meihin Henkensä käymään sotaa lihaamme, sen haluja ja himoja vastaan. Niin, jos et ole pahoillasi lankeemuksestasi, jos pystyt pudistamaan päältäsi syntisi ilman syyllisyyden tuntoa, surua tai katumusta, ei Pyhä Henki ole käymässä sotaa sinussa.

”Nyt iloitsen, en siitä, että tulitte murheellisiksi, vaan siitä, että murheenne oli teille parannukseksi. Sillä te tulitte murheellisiksi Jumalan mielen mukaan, ettei teillä olisi mitään vahinkoa meistä”(2 Kor.7:9).

Jos tunnet tuomiota pienimmästäkin rikkomuksesta, olet lähellä todellista voittoa. Pyhä Henki voittaa sydämesi taistelutantereella tuottaen Jumalan mielen mukaisen murheen, joka johtaa parannukseen.