PELON KARKOITTAMINEN by Carter Conlon

Ihmispelko saa polttoaineensa omasta luonnostamme. Se alkoi hetkellä, jolloin Saatana ei enää tyytynyt ylistämiseen taivaassa, päinvastoin hän halusi saada ylistä itselleen. Tämä himo pani hänet ajattelemaan asioita sen rajan ulkopuolella, jonka Jumala oli laittanut hänelle. Kun hän tuli Eedenin paratiisiin Aadamin ja Eevan luo, hän heti kylvi tämän langenneen luonnon himon ihmisrotuun. Se oli halu elää ja ajatella riippumatta Jumalasta, lopulta halu olla Jumalan kaltainen.

Kun tämä synninluonto oli nyt istutettu ihmiskuntaan, seuraava askel oli halu saada osakseen ihailua. Niinpä langennut ihminen alkoi kääntyä toinen toisensa puoleen saadakseen hyväksyntää. Siksi me olemme niin alttiita toisten ihmisen mielipiteille, mitä he ajattelevat meistä. Siksi meidän koko minuutemme riippuu yhtäkkiä siitä, olemmeko menestyviä vai epäonnistujia toisten ihmisten silmissä. Tosiasiassa tämä halu saada ihmisten ylistystä on ajanut yrityksiin elää suosionosoitusten valokeilassa. Kun he vähitellen saavuttavat ihailun ytimen, he ovat jo tulleet riippuvaisiksi ihmisten suosiosta eivätkä enää voi elää ilman sitä, vaikka he alun perin tajusivat ansan.

Mieti, kuinka kaameata on sitten seistä Herran edessä ja kuulla jonkun, joka aikanaan katsoi meitä silmiin, sanovan meille: ”Sinä tiesit totuuden. Sinä tiesit, että on olemassa taivas ja helvetti! Tiedän, että olin tuhma, mutta miksi sinä et avannut suutasi ja sanonut sitä minulle? Tiesit, että joutuisin tänne ja tiesit, että lapsenikin joutuisivat ´. Miksi et puhunut minulle?

Surullista kyllä Jumalan lapsella ei ole muuta sanottavaa kuin: ”Minä pidin omaa onnistumistani tärkeämpänä kuin Jumalan suosiota. Halusin sinun pitävän minusta. En halunnut, että nauraisit minulle. Halusin sinun ihailusi.” Minkä ansan ihmisten suosio muodostaakaan Jumalan suosion rinnalla!

Paavalin mukaan ainoa tie vapauteen ihmisten suosion tavoittelusta on huutaa avuksi Jumalaa. Tiedämmehän, ettei hän ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman ja rakkauden ja raittiuden hengen (ks.2 Tim.1:7). Vain Jumala voi antaa meille kyvyn paeta ihailun halua tai ihmisten arvostelua. Pikemminkin, Raamattu sanoo: ”Pelkoa ei rakkaudessa ole, vaan täydellinen rakkaus karkoittaa pelon” (1 Joh.4:18). Jumalan rakkaus ei vain aja ulos pelkoa, vaan se vaatii meitä menemään takaisin niiden luokse, jotka elävät ilman Jumalaa, tekemään heille hyvää välittämättä siitä, miten he vastaan ottavat sen.


__________
Carter Conlon tuli mukaan Times Square Churchin työhön vuonna 1994 perustajamme, David Wilkersonin kutsusta. Hänet asetettiin vanhemman pastorin virkaan vuonna 2001. Vahvana, tunnollisena johtajana, hän on usein puhujana työntekijäkonferensseissa, joita World Challenge pitää kaikkialla maailmassa.