RAJATTOMAN USKON MIES

Rakastava puoliso ja isä, hellä isoisä. Syrjittyjen ja rikkinäisten ystävä. Kristuksen pelastavan voiman peloton todistaja. Intohimoinen ääni Jumalalta seurakunnalle. Lempeä tuki leskille, orvoille ja köyhille. Hengellinen isä useille sukupolville – avuttomista valtaa pitäville, aikuisista teininuorille, rakkaille ja tuntemattomille kaikista elämän olosuhteista.

Nämä piirteet vain alkavat kuvaamaan David Wilkersonin elämää. Yli kuuden vuosikymmenen ajan hän palveli Herraa uskollisesti, perustaen ja johtaen työmuotoja jotka ovat jatkaneet kasvuaan jokaisella vuosikymmenellä saavuttaen kansainväliset mitat. Kaiken tämän takana on ollut horjumaton usko Jumalan rakkauteen jokaista ihmistä kohtaan ja hänen heltymättömään haluunsa tavoittaa heidät.

“Veli Dave,” niin kuin hän halusi tulla kutsutuksi, oli tuttu kirjaimellisesti miljoonille rajattomasta uskostaan. Hän uskoi että Jumala voisi muuttaa jengiläisten ja narkomaanien elämät – ja Herra teki sen. Hän uskoi että Times Squaren ytimeen, New York Cityyn voitaisiin perustaa dynaaminen seurakunta – ja Herra toteutti sen. Hän uskoi voivansa olla mies joka rakastaa vaimoaan ja lapsiaan hyvin – ja hän teki sen.

David Ray Wilkerson syntyi toukokuun 19. Päivänä, 1931 Hammondissa, Indianan osavaltiossa, Jumalalle omistautuneiden helluntaisaarnaajien sukuun. Tultuaan vihityksi papiksi Assemblies of God kirkkokunnassa, hän meni naimisiin elämänsä rakkauden, Gweldolyn Carosson kanssa, joka palveli hänen rinnallaan 57 vuoden ajan.

Alusta alkaen veli Davella oli luova, kekseliäs lähestymistapa hengelliseen työhön. Työnsä alkuvaiheissa pastorina hän ajoi auton kirkon käytävälle havainnollistaakseen humoristisen kohdan saarnassaan. Mutta hän saarnasi tuskasta ja kivusta, uskoen että Jumala toimii heikkoutemme kautta. Hän uskoi että Jumala tekee tyhjäksi maailman viisauden ilmaistakseen itsensä – totuus joka tuli todistetuksi uudelleen ja uudelleen niiden työmuotojen kautta joita veli Dave perusti.

Vuonna 1958 hän matkusti pienestä seurakunnastaan Pennsylvanian Phillisburgista saavuttaakseen New York Cityssä oikeudenkäynnissä olevia jengiläisiä. ”Hän ei ollut koskaan käynyt New Yorkissa – hän ei varmasti ollut koskaan tavannut jengiläisiä tai narkomaaneja,” hänen veljensä, Don Wilkersonin mukaan. ”Hän vain tuli tänne, yksinkertaisuudessaan, naiiviudessaan, - miksi tahansa haluat kutsua sitä, - ja hän muutti ihmisten elämiä.”

Veli Daven ystävä McCandlish Phillips, New York Timesin toimittaja, kirjoitti, ”Hänen metodinsa oli malli täydestä yksinkertaisuudesta, suoruudesta ja hienostelemattomuudesta – hän vain meni kaduille nuorten pariin ja järkeili heidän kanssaan kasvotusten, usein siteeraten Raamattua – ja se toimi.”

Tuosta rohkeasta vedosta syntyi Teen Challenge, Kristus-keskeinen huume- ja alkoholivieroitusohjelma. Teen Challenge tuli tunnetuksi Risti ja Linkkuveitsi kirjan kautta, jota on myyty yli 50 miljoonaa kappaletta ja käännetty 30 kielelle. Teen Challenge on kasvanut yli 1000 keskusta kattavaksi työmuodoksi USA:ssa ja 80 muussa maassa.

Herra synnytti sitten veli Daven kautta nuoria evankelioivan työmuodon nimeltään Youth Crusades (suom. Nuorisoristiretket). Kokonainen sukupolvi sai inspiraatiota sanomasta jonka mukaan heidän elämällään oli suuri merkitys Jumalalle. Veli Dave myös kirjoitti ahkerasti. Hänen kirjansa vetivät ihmisiä eri sukupolvista antautumaan pyhään elämään Kristukselle. Hänen kirjoittamiansa kymmeniä kirjoja leimaavat voimalliset oivallukset, selkeys ja vakaumuksellisuus. Hän eli itse sen Kristuksen kaltaisen esimerkin mukaisesti, josta hän kirjoitti, puhuen jatkuvasti omasta heikkoudestaan ja Kristuksen uskollisuudesta hänelle.

Kuten kaimansa, entisaikojen kuningas Daavid, veli Dave palveli Jumalan suunnitelmia omana aikanaan. Hän julisti intohimoisesti, ilman kompromissia ja heltymättömällä armolla. Hän ei pitänyt fanfaareista, huomionosoituksista tai seremonioista. Hän kieltäytyi kutsuista tavata maailman johtajia mutta oli valmis antamaan kaikkensa auttaakseen köyhää orpoa tai leskeä hädässä.

Hänen viimeinen tehtävänsä maan päällä oli toimia kaikkein köyhimpien asianajajana – antaa apua ja tukea nälkäisille lapsille, leskille ja orvoille USA:ssa ja köyhissä maissa. Työmuoto jonka hän perusti tätä varten, Please Pass the Bread (suom. Ole Hyvä ja Anna Leipää), tavoittaa tuhansia lapsia päivittäin 56 keskuksen kautta kahdeksassa eri maassa.

Hän kilvoitteli hyvän kilvoituksen ja kun hän oli tullut sen loppuun, Herra kutsui hänet kotiin. David Wilkerson kosketti kirjaimellisesti miljoonien ihmisten elämiä. Hänen aloittamansa Jumalan inspiroimat tekonsa jäävät nyt elämään. Hänen elämänsä vaikutus on mittaamaton – ei ainoastaan hänen julistuksessaan, kirjoituksissaan ja maailmaa muuttavissa työmuodoissaan, mutta hänen rakkaudessaan, omistautumisessaan, myötätunnossaan ja kyvyssään inspiroida uskoamme suurempiin tekoihin. Davidin poika, Gary haluaa sanoa kaikille niille jotka tunsivat ja rakastivat hänen isäänsä, ”Tiedän että jos isäni kykenisi rohkaisemaan sinua sanoillaan tänään, hän pyytäisi sinua antamaan kaikkesi Jeesukselle, rakastamaan Jumalaan syvästi ja antamaan itsesi toisten hyväksi.”

Veli Daven viimeinen blogi kirjoitus, otsikoltaan ”Kun kaikki Keinot Pettävät,” on sopivat jäähyväissana kaikille niille joiden elämiä hän kosketti, ”Rakkaat, Jumala on tehnyt kaikki tekonsa hyvyydessään ja rakkaudessaan. Kun kaikki keinot pettävät, Hänen rakkautensa kestää. Pidä lujasti kiinni uskostasi. Seiso lujasti Hänen Sanansa perustalla. Tässä maailmassa ei ole muuta toivoa.”

David Wilkersonin poislähtö on syvä henkilökohtainen menetys monille. Mutta iloitsemme tietäen että hän eli elämänsä täydesti, kuuliaisesti antautuneena Jumalalalle ja radikaalisti rakastaen Kristusta.

Davidia jäävät kaipaamaan hänen vaimonsa Gwen Wilkerson; tytär Debi Jonker, hänen miehensä Roger, heidän poikansa Brent, Matthew ja Matthewin vaimo, Christina; tytär Bonnie Hayslip, hänen miehensä Roger, heidän poikansa David, Brandon ja Brandonin vaimo Christina; poika Gary Wilkerson, hänen vaimona Kelly ja heidän lapsensa Ashley, Elliot, Evan ja Annie; poika Greg Wilkerson, hänen vaimonsa Teresa ja heidän lapsensa Alyssa ja Ryan; veljet Don Wilkerson ja Jerry Wilkerson ja sisar Ruth Harris. Hänen miespuoliset lapsenlapsensa toimivat arkunkantajina.