ÄLÄ PELKÄÄ EPÄONNISTUMISTA

Kun Aatami oli tehnyt syntiä, hän yritti piiloutua Jumalalta. Kun Pietari kielsi Kristuksen, hän pelkäsi tavata tätä. Kun Joona kieltäytyi saarnaamasta Niiniven kaupungille, pelko ajoi hänet merelle, pakenemaan Herran läsnäoloa.

Epäonnistumista paljon pahempaa on pelko, joka tulee sen mukana. Aatami, Joona ja Pietari kaikki juoksivat pois Jumalan luota. Eivät sen tähden, että he olisivat menettäneet rakkautensa häneen. He pelkäsivät, että Hän olisi liian vihainen ymmärtääkseen, miksi.

Meidän veljiemme syyttäjä odottaa kuin korppikotka, että epäonnistut jollain tavalla. Sitten hän käyttää kaikkia helvetin valheita saadakseen sinut antamaan periksi. Hän tahtoo sinun uskovan, että Jumala on liian pyhä tai että sinä olet liian syntinen palaamaan hänen luokseen. Hän panee sinut pelkäämään, ettet ole tarpeeksi täydellinen tai ettet voi enää nousta epäonnistumisestasi.

Kesti neljäkymmentä vuotta saada pelko pois Mooseksesta, jotta hän olisi käyttökelpoinen Jumalan suunnitelmiin. Jos Mooses tai Jaakob tai Daavid olisi jäänyt epäonnistumisiinsa, emme olisi ehkä ikinä kuulleet näistä miehistä. Moosespa nousi, ja hänestä tuli Jumalan suurimpia sankareita. Jaakob kohtasi omat syntinsä, sopi veljensä kanssa, jota hän oli petkuttanut ja pääsi voitettuaan uusiin korkeuksiin. Daavid juoksi Jumalan huoneeseen, löysi anteeksiantamuksen ja rauhan, jonka jälkeen hän koki elämänsä parhaimmat hetket. Joona palasi jalanjäljilleen, teki sen, minkä oli ensin kieltäytynyt tekemästä ja saattoi kokonaisen kaupungin parannukseen. Pietari kohosi kieltämisen tuhkasta johtamaan koko seurakunnan Helluntaihin.

Vuonna 1958 istuin pikkuruisessa autossani itkemässä. Ajattelin olevani hirvittävän epäonnistunut. Minut oli heitetty kylmästi ulos oikeussalista. Uskoin Jumalan johtaneen minut todistamaan seitsemän nuoren murhaajan puolesta. Yritykseni totella Jumalaa ja auttaa noita nuoria rikollisia näytti päättyneen kauheaan epäonnistumiseen.

Minä tutisen jo siitä ajatuksesta, kuinka paljosta siunauksesta olisin jäänyt paitsi, jos olisin antanut periksi noina pimeyden tunteina. Kuinka kiitollinen olenkaan tänä päivänä, että Jumala opetti minua kohtaamaan epäonnistumiseni ja ottamaan hänen valmistamansa seuraavan askeleen.