RAUHA JA PYHÄ HENKI

Kenelle Jeesus antaa rauhansa? Saatat ajatella: "En ole arvollinen elämään Kristuksen rauhassa. Minun elämässäni on liian paljon vaikeuksia. Minun uskoni on niin heikko."

Sinun pitäisi ehkä miettiä niitä miehiä, joille Jeesus ensin antoi rauhansa. Yksikään heistä ei ollut arvollinen, kenelläkään ei ollut oikeutta siihen.
Mieti Pietaria. Jeesus aikoi antaa rauhansa tälle evankeliumin julistajalle, joka pian syytäisi suustaan kirouksia. Pietari oli intohimoinen rakkaudessaan Kristukseen, mutta hän myös kieltäisi hänet.

Sitten oli Jaakob ja hänen veljensä Johannes, kilpailuhenkiset miehet, jotka aina etsivät toisten huomiota. He pyysivät saada istua Jeesuksen oikealla ja vasemmalla puolella, kun hän istuisi kirkkauden valtaistuimellaan.

Muut opetuslapset eivät olleet sen vanhurskaampia. He uhkuivat vihaa James ja Johannekselle, jotka yrittivät esittää parempaa kuin muut. Sitten oli Tuomas, Jumalan mies jolla oli tapana epäillä. Kaikilta opetuslapsilta puuttui niin paljon uskoa, että se ihmetytti ja huoletti Jeesusta. Kristuksen kaikkein vaikeimpana hetkenä he kaikki hylkäisivät hänet ja juoksisivat karkuun. Jopa ylösnousemuksen jälkeen, kun sana "Jeesus oli noussut ylös" levisi, opetuslapset olivat hitaita uskomaan.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Nämä miehet olivat hyvin hämmentyneitä. He eivät ymmärtäneet Herran teitä. Hänen vertauksensa hämmensi heitä. Ristiinnaulitsemisen jälkeen he kadottivat keskinäisen yhteydentuntonsa ja lähtivät eri suuntiin.

Minkälainen kuva: Nämä kaikki miehet olivat täynnä pelkoa, epäuskoa, vailla yhteyttä keskenään. He olivat murheissaan, hämmentyneitä, ylpeitä ja kilpailivat toistensa kanssa. Näille samoille huolestuneille palvelijoille Jeesus sanoi: ”Minä annan teille rauhani."

Opetuslapsia ei valittu siksi, että he olivat hyviä tai vanhurskaita. Se on hyvin selvää. Ei heitä valittu myöskään lahjakkuuden tai kykyjen takia. He olivat kalastajia ja raskaan työn tekijöitä, nöyriä ja alhaisia. Kristus kutsui ja valitsi heidät, koska hän näki heidän sydämessään jotain. Katsoessaan heihin hän näki, että jokainen heistä tulisi antautumaan Pyhälle Hengelle.

Tässä vaiheessa opetuslapset olivat saaneet Kristukselta vain lupauksen rauhasta. Tämän rauhan täyteyttä ei vielä annettu heille, vaan vasta Helluntaina. Silloin Pyhä Henki tulisi ja asettuisi asumaan heihin. Me saamme Kristuksen rauhan Pyhältä Hengeltä. Tämä rauha tulee meille, kun Henki kirkastaa meille Kristuksen. Mitä enemmän haluat Jeesusta, sitä enemmän Henki näyttää sinulle häntä - ja sitä enemmän saat Kristuksen rauhaa.