HERRA, MEIDÄN RAUHAMME

Vahvan suojan vihollisen hyökkäyksiä vastaan antaa Jumalan olemuksen tunteminen ja siihen uskominen sen perusteella, mitä hänen nimensä kertovat. Jumala julisti Hoosean kautta: ”Minun kansani joutuu häviöön, sillä se on taitoa vailla”(Hoos.4:6). Tässä viitataan johonkin erittäin voimakkaaseen. Jumala kertoo meille, että saamme voimakkaan kilven Saatanan valheita vastaan, kun tunnemme Jumalan olemuksen ja luonteen hänen nimiensä ilmaisemalla tavalla.

Tämä johtaa meidät yhden Jumalan nimen luo. Se on Jahve Shalom. Tämä nimi on mainittu Tuomarien kirjassa. Jumalan näyttäytyi Gideonille enkelin hahmossa(ks.Tuom.6:22- 24). Mitä nimi oikeastaan merkitsee? Hepreankielinen nimisana shalom tarkoittaa ” täydellisyyttä, terveyttä, hyvinvointia”. Se viittaa kokonaiseen elämään, sopusointuun Jumalan ja ihmisten välillä, ehjään suhteeseen. Se merkitsee levollista olemista, ei levottomuutta, vaan rauhaa sekä sisäisesti että ulkoisesti, niin hengellistä kuin tunne-elämänkin lepoa. Lyhyesti sanottuna shalom tarkoittaa elämän tai työn täyteyttä. Teonsanana shalom tarkoittaa työn päätökseen viemistä tai lopettamista, tai rauhan tekemistä.

Uudelleen kysyn: ”Mitä tämä Jumala erityinen nimi merkitsee minun ja seurakuntani elämässä tänään?”

Emme voi ansaita shalomia. Emme koskaan saa Herran Shalomia, ennen kuin tajuamme: ”Tämä on vakava asia. Olen tekemisissä Jumalan Kaikkivaltiaan maailmankaikkeuden luojan ja ylläpitäjän kanssa. Miten voi pitää häntä itsestään selvyytenä? Miksi edelleen panen hänen armonsa koetukselle? Elän himossa, ikään kuin hän olisi kuuro ja sokea eikä näkisi salaisia tekemisiäni.” Vapisetko Jumalan Sanan edessä? Oletko valmis tottelemaan kaikkea, mitä se sanoo? Jos näin on, saat kyllä nähdä Jahve Shomin. Hän tulee luoksesi henkilökohtaisesti ”Herrana, Rauhanasi” täyttäen henkesi yliluonnollisella voimalla kaikkia vihollisiasi vastaan. Et voi ansaita tällaista rauhaa. Se on Jumalan lahja.