HERRAN ARMOTYÖT

Muinaisessa Israelissa liitonarkki edusti Herran armoa. Tämä voimallinen totuus ruumiillistui Kristuksessa. Meidän tulee saada hänen armonsa, uskoa hänen armonsa pelastavaan vereen ja saada iankaikkinen pelastus. Voit tehdä pilaa laista, pilkata pyhyyttä ja tuhota kaiken, mikä puhuu Jumalasta. Kun sen sijaan pilkkaat Jumalan armoa, tulee tuomio ja äkkiä sittenkin. Jos tallaat lokaan hänen armonsa verta, saat vastaasi hänen pelottavan vihansa.

Tämä tapahtui filistealaisille, jotka varastivat arkin. Kuolema niitti tuhoa heidän keskuudessaan, kunnes he myönsivät: ”Tämä ei tapahtunut sattumalta. Jumalan käsi on selvästi meitä vastaan.”
Mieti, mitä tapahtui, kun arkki vietiin Daagon- jumalan temppeliin ivaamaan ja haastamaan Israelin Jumalaa. Keskellä yötä arkin armoistuimesta tuli tuomion sauva. Seuraavana päivänä Daagon löytyi kaatuneena kasvoilleen arkin eteen pää ja kädet poikki (ks.1 Sam.5:2-5).

Rakkaat lukijani, tässä maailma on tänään. Meidän olisi pitänyt saada tuomio jo aikoja sitten. Sanon kaikille, jotka ivaavat ja pilkkaavat Jumalan armoa: Koettakaa vain saada Kristuksen seurakunta maallistumisen ja epäuskon valtaan. Jos sen sijaan pilkkaatte Kristuksen armoa, Jumala heittää kaiken voimanne ja valta-asemanne maahan. Jeremia sanoo: ”Herran armoa on, ettemme ole aivan hävinneet, sillä hänen laupeutensa ei ole loppunut”(Valitusvirret 3:22). Jos ihmiset pilkkaavat suurta armoa, joka on Kristuksessa, heidän tuomionsa on varma.

Herran armoa on sekin, että hän siirtää myöhemmäksi tuomion tulemista. Maailmamme tosiaan hyötyy tästä siirtämisestä. Uskomatonta, että meidän maamme kilpailee muun maailman kanssa siitä, kuka ehtii ennemmin poistaa Jumalan yhteiskunnasta. Herra ei kuitenkaan anna pilkata itseään. Hänen armonsa pysyy iankaikkisesti ja hän rakastaa tätä kansaa. Uskon, että hän edelleen vuodattaa siunauksia yllemme. Hänen halunsa on, että Jumalan hyvyys vetäisi meitä parannukseen(ks. Room.2:4).

Meidän ei tule vaipua epätoivoon maamme nykytilasta. Me suremme kauheata korruptiota, Jumalan pilkkaa ja syntiä, mutta meillä on toivoa, kun tiedämme, että Jumalalla on kaikki hallinnassaan. Me tiedämme, että Jumalan armo pysyy iankaikkisesti.