VIHOLLISEN VALHEET

Kun joudumme koetuksiin ja kiusauksiin, Saatana tulee luoksemme valheidensa kanssa: "Sinut on piiritetty, eikä ole tietä ulos. Sinua suuremmatkin palvelijat ovat antaneet periksi tällaisissa olosuhteissa. Nyt on sinun vuorosi suistua maahan. Sinä olet epäonnistunut, muuten et joutuisi kokemaan kaikkea tätä. Jokin sinussa on pahasti vialla ja Jumala on erittäin tyytymätön sinuun."

Koetusten keskellä Hiskia tajusi avuttomuutensa. Kuningas ymmärsi, ettei hänellä ollut voimaa hiljentää häntä vastaa raivoavia ääniä: lannistumisen, uhkausten ja valheiden ääniä. Hän tiesi, ettei voisi vapautua tästä taistelusta omin voimin, joten hän etsi apua Herralta. Jumala vastasi lähettämällä profeetta Jesajan tuomaan viestiä Hiskialle: "Herra on kuullut itkusi. Sano nyt saatanalle, joka on porteillasi: "Sinä olet se, joka tuhoudut. Sinä lähdet täältä samaa tietä kuin tulitkin."

Hiskia melkein lankesi vihollisen ansaan. On totta, että meidän pitää nousta Saatanan valheita vastaan. Jos emme kriisin hetkellä käänny uskoon ja rukoukseen, jos emme hae voimaa Jumalan lupauksista, paholainen lannistaa meidän epäröivän uskomme ja tehostaa hyökkäyksiään.

Hiskia sai rohkeutta saamistaan sanoista ja kykeni nyt sanomaan Sanheribille vakuuttavasti: "Sinä paholaiskuningas, sinä et pilkannut minua. Sinä teit itsesi Jumalan kaltaiseksi. Minun Herrani on vapauttava minut. Koska herjasit häntä, tulet kohtamaan hänen vihansa!"

Raamattu sanoo, että Jumala vapautti Hiskian ja Juudan yliluonnollisesti sinä iltana: "Ja sinä yönä Herran enkeli lähti ja löi Assurin leirissä sata kahdeksankymmentä viisi tuhatta miestä, ja kun noustiin aamulla varhain, niin katso, ne olivat kaikki kuolleina ruumiina" (2 Kun. 19:35).

Tänä päivänä uskovat eivät seiso vain lupauksen varassa, vaan myös Jeesuksen Kristuksen vuodatetun veren varassa, Siinä veressä meillä on voitto jokaisesta synnistä, kiusauksesta ja taistelusta, joita kohtaamme. Olet kenties saanut vastikään kirjeen paholaiselta. Kysyn sinulta: Uskotko, että Jumala on jo etukäteen tiennyt sinua kohtaavat koetukset? Ajattelemattomat liikkeesi? Epäilysi ja pelkosi? Jos näin on, sinulla on edessäsi esimerkkinä Daavid, joka rukoili: " Tässä on kurja, joka huusi, ja Herra kuuli ja pelasti hänet kaikista hänen ahdistuksistansa. (Ps.34:6). Teetkö sinä samoin?