KRISTUKSEN RAKKAUS

“Sillä se on armoa, että joku omantunnon tähden Jumalan edessä kestää vaivoja, syyttömästi kärsien… Joka (Kristus) ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta ollut, joka häntä herjattaessa ei herjannut takaisin, joka kärsiessään ei uhannut, vaan jätti asiansa sen haltuun, joka oikein tuomitsee” (1 Piet.2:19- 23).

Pietari kuvaa sitä, miten Jeesus selvisi elämän kaikista tilanteista. Kun ihmiset loukkasivat ja pilkkasivat häntä, hän ei puolustautunut tai uhkaillut heitä. Kun he halusivat kiistellä hänen kanssaan, hän ei antanut provosoida itseään. Sen sijaan hän yksinkertaisesti lähti tiehensä.

”Sillä siihen te olette kutsutut, koska Kristuskin kärsi teidän puolestanne, jättäen teille esikuvan, että te noudattaisitte hänen jälkiänsä”(1 Piet.2:21). Pietarin selventää: Meidän tulee ottaa esimerkkiä Jeesuksen käyttäytymisestä.

Apostoli Paavali vielä lisää: ”Jos sinulla ei ole rakkautta, siis Kristuksen rakkautta, et ole mitään”(1 Kor. 13:2). 1 Kor. 13:n mukaan rakkaus tarkoittaa hyvyyden osoittamista jokaiselle, ilman poikkeusta… se ei kadehdi… ei helposti kerskaile tai tuo esiin itseänsä… ei etsi omaa etuaan vaan toisten… ei iloitse jonkun lankeamisesta, edes vihollisen.

Sekä Pietari että Paavali julistivat hyvin selvästi näissä Raamatun kohdissa: ”Meidän käskymme teille on, ettei teidän keskuudessanne pidä olla riitelyä, ei kostoa, ei uhkailua. Teidän tulee sen sijaan viedä kaikki ärtymisenne, pelkonne ja katkeruutenne Kristukselle”.

Sydämemme ehkä vastaa: ”Herra, sitä juuri tahdon”. Onnistumme saamaan joitakin voittoja ja alamme tuntea itsemme luottavaisiksi. Sitten, aivan kuin tyhjästä, joku sanoo tai tekee jotakin, mikä syöksee ruman, odottamattoman sapekkaan nuolen meitä kohti. Äkkiä mielemme on täynnä vihaisia ajatuksia. Ennen kuin tiedämmekään, lähetämme samanlaista viestiä takaisin sille, joka loukkasi meitä.

Tajuamme epäonnistuneemme, vaikka yritimme tosi hartaasti, rukoillen, etsien Jumalaa, pitäytyen totuudessa ja iloiten monesta onnistumisesta. Kun vihollinen tuli ylitsemme kuin tulva, epäonnistuimme täydellisesti yrityksessämme olla Jeesuksen kaltainen.

”Juoskaamme kestävinä edessämme olevassa kilvoituksessa”(Hebr.12:1). Sinun pitää vain oppia kärsivällisyyttä niin itseesi kuin kasvuusikin nähden. Kilpajuoksuhan jatkuu Jeesuksen tulemukseen asti. Kompastelet, kyllä, kaatuilet ja joudut tappiolle, mutta jos niin käy, sinä nouset jälleen ja menet eteenpäin.