PYHÄT OKSAT

Kun luet kohdan: ”Tulkaa tekin kaikessa vaelluksessanne pyhiksi”(1 Piet.1:15), olet varmaan pelästynyt. ”Tarkoitatko, että minun pitäisi olla pyhä, niin kuin Jeesus oli? Mahdotonta! Hän oli tahraton, täydellinen. Kuinka ihmeessä kukaan elää sellaisella tasolla?”

Lain tarkoitus juuri on näyttää meille, että se on mahdotonta. Emme me pääse Jumalan tasolle pyhyydessä. Ei mikään määrä ihmisen tahdonvoimaa, vahvuutta tai kykyä voisi koskaan tehdä meistä pyhiä. Siksi meille on olemassa vain yksi tie pyhyyteen: Meidän pitää olla Kristuksessa ja hänen pyhyydestään pitää tulla meidän pyhyytemme.

”Mutta jos uutisleipä on pyhä, niin on myös koko taikina, ja jos juuri on pyhä, niin ovat myös oksat”(Room.11:16). Paavali sanoo näin, koska Jeesus, juuri on pyhä. Silloin me, oksatkin olemme pyhiä. Johannes kirjoittaa: ”Minä olen viinipuu, te olette oksat”(Joh.15:5). Toisin sanoen, koska me olemme Kristuksessa, meidät tehdään pyhiksi hänen pyhyytensä perusteella.

Itse asiassa Jumala tunnustaa ainoastaan yhden ihmisen pyhäksi ja se on Jeesus Kristus. Jumalan silmissä ihmiskunnan edustajina on ollut vain kaksi ihmistä: ensimmäinen, kirjaimellinen Adam
ja toinen Adam, joka on Jeesus. Koko ihmiskunta oli ensimmäisessä Adamissa, ja hän lankesi syntiin, meistä kaikista tuli syntisiä. Sitten Jeesus tuli uutena ihmisenä, ja hänen sovitustyönsä kautta ristillä koko ihmiskunta koottiin häneen. Tänään Jumala tunnustaa vain tämän ihmisen, Jeesuksen, ja hän on pyhä.

Niin kuin Adam, mekään emme koskaan voi olla pyhiä, paitsi silloin, kun Kristus on sovittanut meidät. Ei auta se, miten kuinka kauan ja kuinka kovasti yritämme elää hyvin. Ei auta, kuinka monia rukouksia lausumme tai kuinka usein luemme Raamattua. Ei auta, vaikka kuinka paljon nujerramme himoamme, täysin pyhiä ei meistä tule koskaan.

Jeesus on ainoa täydellisesti pyhä. Jos kuka haluaa koskaan seisoa taivaallisen Isän edessä ja tulla hyväksytyksi, hänen täytyy olla Kristuksessa. Me seisomme Isän edessä ilman omia saavutuksia tai vaatimuksia. Me seisomme siinä vain Kristuksen armossa.