PYHÄN HENGEN VOIMA

Yläsaliin matkaavat rakastivat Jeesusta sydämestään. He olivat rakastavia, itsensä uhraavia sielujen voittajia. Tosin heitä ei vielä ollut asetettu hänen todistajikseen. On oltava enemmän kuin rakkaus Jeesukseen ja halu pelastaa sieluja, jotta kelpaisi hänen todistajakseen.
Kristus oli opettanut heitä koulussaan. He olivat parantaneet sairaita, ajaneet ulos riivaajia ja tehneet ihmeitä. He olivat nähneet Jeesuksen kirkastusvuorella ylösnousemusruumiiseen puettuna.

He olivat olleet lähistöllä, kun Jeesus rukoillessaan hikoili verta, ja he olivat nähneet hänen riippuvan ristillä. He olivat nähneet hänet ylösnousseena, katsoneet tyhjään hautaan, syöneet hänen kanssaan ja puhuneet hänen kanssaan, kun hän ilmestyi heille ylösnousemusruumiissaan. He olivat nähneet hänen astuvan taivaaseen! Kuitenkaan he eivät olleet vielä valmiita todistajiksi.

Miksi Pietari ei voinut mennä Jerusalemin kohisevien ihmisjoukkojen keskelle ja todistaa heti hänen ylösnousemuksestaan? Eikö hän ollut todistanut sitä ensimmäisenä? Näyttää siltä, että hän olisi voinut julistaa, että Jeesus eli. Hän astui taivaaseen! Tee parannus!”

Pietari lausuu voimallisen julistuksen ylimmäisille papeille: ”Ja me olemme kaiken tämän todistajat, niin myös Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille, jotka häntä tottelevat" (Ap.t. 5:32).

Pietarin Pyhässä Hengessä puhumat sanat vaikuttivat, että…” kun he sen kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he tahtoivat tappaa heidät”(Ap.t 5:33). Pyhä Henki oli puhunut Pietarin kautta Helluntaipäivänä, ja ”kun he tämän kuulivat, saivat he piston sydämeensä" (Act 2:37).

Stefanus, täynnä Pyhää Henkeä saarnasi uskonnollisille johtajille: ”Te niskurit ja ympärileikkaamattomat sydämeltä ja korvilta, aina te vastustatte Pyhää Henkeä – niin kuin teidän isänne, niin tekin… Mutta kun he tämän kuulivat, viilsi se heidän sydäntänsä, ja he kiristelivät hänelle hampaitansa”(Ap.t 7:51, 54).

Jos lähdet liikkeelle etsien Jumalaa, täynnä Pyhää Henkeä, voit seistä rohkeana työtovereittesi, perheesi, kenenkä hyvänsä edessä, ja sinun todistuksesi aiheuttaa kahdenlaisia reaktioita. He joko huutavat: ”Mitä minun pitää tehdä, jotta pelastuisin?” tai he haluavat tappaa sinut! Sinä puhut sanan, joka viiltää heidän sydäntänsä. Tämän aiheuttaa Pyhän Hengen voima.