AARRE SAVIASTIASSA

Uskovan elämä ei ole aina suoraa purjehdusta. Jokainen uskova joutuu kohtaamaan pahoja päiviä, oli hän kuinka pyhä tahansa. Useimmat uskovat tietävät, ettei Jeesus ole vain Vapahtaja ”hyviä aikoja varten”. Hän ei ole meidän kanssamme vain, kun kaikki menee hyvin, vaan myös huonoina päivinä. Kun vaikeat ajat iskevät kyntensä meihin, Jeesus ei mene piiloon ja sano: ”Tulen takaisin, kun olet selviytynyt pahimmasta”. Ei. Hän on uskollinen ja huolehtii meistä kaikissa tilanteissa.

Apostoli Paavali sanoo: ”Mutta tämä aarre on meillä saviastioissa, että tuo suunnattoman suuri voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä”( 2 Kor.4:7). Paavalin tarkoittama aarre on Jeesuksen Kristuksen tunteminen ja läsnäolo.

Paavali käyttää kreikankielen sanaa savi, ”hauras, savinen”. Se merkitsee ”heikkoa, helposti särkyvää, helposti houkuteltavaa”. Hän sanoo: ”Niin, Jeesus on läsnä meidän ruumiissamme, mutta ruumiimme on heikko, helposti houkuteltava ja rikkoutuva.”

Tosiasiassa me kärsimme Raamatun mainitsemaa ”vaivaa”. Monille uskoville tämä merkitsee yleistä elämän vaivaa, jota on huono kunto tai terveys. Paavali puhui Timoteuksen jatkuvista sairauksista nimittäen niitä usein ”vaivoiksi”(1 Tim.5:23). Alkukielen sana on tässä ”sairaalloinen, voimaton, ruumiillisesti ja mieleltään heikko”.

On kuitenkin olemassa muitakin vaivoja kuin fyysisiä. Niitä on kuitenkin hyvin vaikea hallita. Minusta mielenvaivat ovat kaikkein laajimmalle levinneitä. Puhun selittämättömistä ajoista, jolloin tunteesi pettävät sinut ja tekevät temppuja mielessäsi. Anna, kun selitän.

Syyllisyys, pelko ja ahdistuneisuus ovat kaikki mielenvaivoja. Ehkä menneisyytesi ajaa sinua takaa tai jokin elämääsi edelleen kahlitseva synti sitoo sinua. Nämä vaivat vain vaikeuttavat tunne-elämääsi.

Jos olet tällaisen koetuksen keskellä, sinun pitää ymmärtää, ettet ole silti epähengellinen näiden hyökkäysten aikana. Olet edelleen taivaallisen Isän lapsi eikä hän anna sinun taistella yksin. Hän lähettää Pyhän Henkensä ajamaan pois kaikki epäilysi. Älä yritä riidellä paholaisen kanssa, koska et voi todistaa hänelle mitään. Sen sijaan juokse Taivaan Isän syliin, kun seuraava hyökkäys tulee. Odota sitten hiljaa kärsivällisesti ja toivorikkaasti.