ELÄMÄÄ JUMALAN VOIMASSA by Gary Wilkerson

Monet meistä tahtovat tietää Jumalan tien ja kuulla evankeliumin totuuden, mutta välttelevät sen mukaan elämistä. Valitettavasti seurakunnassa on aivan hyväksyttävää nauttia saarnoista ja ylistyksestä ja silti mennä kotiin muuttumattomana.

Paavali sanoi omassa todistuksessaan: ”Ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista”(1 Kor.2:4). Jos emme elä Jumalan voimassa, se on meidän ongelmamme, ei Herran.

Jumala ei lakannut antamasta voimaansa v. 100 jKr. Jeesus ei sanonut: ”Teette suurempia tekoja kuin nämä, mutta vain Uskonpuhdistukseen asti.” Paavali saarnasi evankeliumin voimaa ja hän halusi Timoteuksen saavan sen erityisestä syystä: ”Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja. Sillä ihmiset ovat silloin itserakkaita, rahanahneita, kerskailijoita, ylpeitä, herjaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, epähurskaita, rakkaudettomia, … hekumaa enemmän kuin Jumalaa rakastavia; heissä on jumalisuuden ulkokuori, mutta he kieltävät sen voiman. Senkaltaisia karta”(2 Tim.3:1-5).

Paavali puhuu tässä kirkossa kävijöistä, mutta kuvaa heillä olevan vain ”jumalisuuden ulkokuoren”. Nämä uskovat eivät välittäneet mennä synagogaan, lukemaan tekstejä tai ottamaan osaa uskonnollisiin menoihin. Paavali neuvoi Timoteusta: ”Senkaltaisia karta”. Hän sanoi siis: ”On vaarallista olla noiden ihmisten lähettyvillä. Alat pian ajatella, että heidän elämäntapansa on hyväksyttävä. He saattavat näyttää jumalisilta, mutta Herra katsoo sydämeen. Hän näkee epäpyhän ja petollisen sydämen.”

Paavali sanoi, että nämä uskovat ovat ”aina opetusta ottamassa, eivätkä koskaan voi päästä totuuden tuntemiseen”(2 Tim.3:7). Toisin sanoen, he kyllä kuuntelevat evankeliumin opetusta, mutta eivät ota siitä vaarin. Se tekee heistä voimattomia, Paavali sanoo, koska he ”vastustavat totuutta” (2 Tim.3:8).

Huomaa, kuinka Paavali alkaa tämän kappaleen: ”Viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja” (2 Tim.3:1). Hän tekee selväksi, että ”normaalia” kristillisyyttä ei ole silloin mahdollista jatkaa. Vaaralliset ajat näivettävät pintapuolisen uskon. Olen varmasti vähiten profeetallinen vielä elossa oleva uskova, mutta jopa minä voin nähdä horisontissa pahat ajat. Kun globaali talouselämä joutuu heiluvalle alustalle, Amerikkaa kohtaa taloudellinen tuho. Poliittinen kuohunta nousee, jostain täytyy luopua.

Mitä useimmat uskovat tekevät, kun asiat menevät tosi huonosti? Onko sydämemme valmis vaikeihin aikoihin? Rukoile, että reagoisimme niin kuin seurakunta apostolien teoissa, kun he kuulivat nälänhädän tulevan. He eivät hamstranneet itselleen ruokaa, vaan kantoivat kolehdin toisille seurakunnille, joiden kuulivat kärsivän.