TAKAISIN EGYPTIIN

Jesaja puhuu Kristuksesta, joka parantaa sopertavan kielen (ks. Jes.33:19) Heprean sana ”sopertaa” tässä kohdassa tarkoittaa ”vajavaista ilmaisua”. Se on epävarma ja epäröivä ääni, joka puhuu ilman sanan voimaa tai minkäänlaista totuutta.

Kuule profeetan vakavia sanoja tästä aiheesta: ”Sillä houkka puhuu houkan lailla, ja hänen sydämensä hankkii turmiota, ja niin hän harjoittaa riettautta”(Jes.32:6). Hepreankielen sana, jota käytetään houkasta tarkoittaa tässä ”typerää, pahaa rikollista”. Se tulee sanasta nabal, ”hölmö, tyhmä”.

Jesaja kertoo meille: ”Vain paha, tyhmä mies yrittää viedä Jumalan sanaa, samaan aikaan kuin harjoittaa syntiä. Hänen sanansa tulevat ulos täytenä typeryytenä”. Sellainen mies ”harjoittaa riettautta ja puhuu eksyttäväisesti Herrasta, jättää tyhjäksi nälkäisen sielun ja janoavaisen juomaa vaille” (Jes.32:6). Hänen oma erehdyksensä johtaa muita harhaan.

Olen vakuuttunut siitä, että yksi ainoa synti aiheuttaa totuuden vääristelyä enemmän kuin mikään muu. Se synti on epäusko, joka leviää monien julistajien kautta tänä päivänä.

Jumala nimittää epäuskon syntiä ”Egyptiin palaamiseksi”. ”Voi niitä, jotka menevät alas Egyptiin apua etsimään … mutta eivät katso Israelin Pyhään, eivät kysy neuvoa Herralta”(Jes.31:1).

Jesaja oli ymmällään, kun hän näki monien Israelin johtajien nousevan hevosensa selkään ja laukkaavan Egyptiin saamaan neuvoa kansallisen politiikan ja turvallisuuden asioihin. Nämä olivat niitä samoja miehiä, jotka kertoivat profeetalle, ettei heillä ollut aikaa etsiä Herraa ja pyytää hänen neuvoaan. Jumala ei kuitenkaan ottanut heidän toimiaan kevyesti. Hän nimitti sitä kapinallisuudeksi ja lausui heille varoituksen sanan.

Tänä päivänä mikään ei ole muuttunut. Uskovien joukot kulkevat ristiin rastiin pitkin maata osallistuen seminaareihin ja suuriin kokouksiin tällä ”Egyptiin menemisen” mentaliteetilla. He verkostoituvat, laativat strategioita, lainaavat maallisia metodeja saadakseen lihallisia neuvoja. Lyhyesti sanoen, he etsivät kaikenlaisia uusia asioita, jotka voisivat innostaa heitä.

Rukoileva Herran palvelija, joka luottaa Jumalaan täysin, tietää, ettei hänellä ole aikaa seurata Egyptin mallia. Ainoa paikka, johon hänellä on kiire, on hänen salainen kammionsa. Siellä hän saa ohjeet polvillaan ollen.