AVOIN TAIVAS

Jeesus kääntyi Natanaeliin päin ja sanoi: "Totisesti, totisesti minä sanon teille: te saatte nähdä taivaan avoinna ja Jumalan enkelien nousevan ylös ja laskeutuvan alas Ihmisen Pojan päälle" (Joh 1:51). Alkukielen, kreikan lause rakentuu sanajuuresta, joka tarkoittaa ” uudestaan ja uudestaan”. Toisin sanoen Jeesus sanoi Natanaelille: ”Jumala avaa sinulle jatkuvasti uusia ilmestyksiä.”

Samoin Jumala tekee liiton jokaisen evankeliumin julistajan kanssa, jonka elämä on moitteeton, ei salaisia syntejä tai pimeitä salaisuuksia. Sellaiselle palvelijalle vuodatetaan jatkuvasti Kristuksen kirkkauden ilmestyksiä. Tällöin hän saa toimia Jumalan puhetorvena, jakaen jatkuvasti tuoreita sanomia taivaasta.

Olen ihmetellyt kuullessani nykypäivänä niin monien tuntemattomien julistajien suusta tuoreen, voitelussa puhutun sanan. Me saamme joka puolelta maata julistusäänitteitä, ja joskus ne sisältävät tällaisia puheita. Kun kuulen tuollaista selvää, puhdasta Kristuksen näkyä, soitan puhuneelle julistajalle ja pyydän saada lisää äänitteitä.

Jos äänitteissä esiintyy jatkuvasti näkyä ja sanomaa, julistajaa ehkä pyydetään puhumaan Times Square – kirkkoon. Sillä tavalla tulimme yhteyteen oman vanhemman pastorimme, Carter Conlonin kanssa.

Sellaiset palvelijat ovat eteenpäin pyrkiviä ja vaeltavat yksinkertaisesti Jumalan kanssa. Heidän elämänsä on kuin avoin kirja. He ovat omistautuneet perheilleen eikä heillä ole merkkiäkään kunnianhimosta. Sen sijaan he palvelevat mielellään pientä seurakuntaa, viettävät monia tunteja valveilla oloajastaan yksin rukouksessa. He ovat täynnä Jumalan Hengen läsnäoloa ja Kristuksen ilmestys vuotaa heistä niin kuin elämän veden virta.

Meidän seurakunnassamme on myös hyvin jumalinen vanhimmisto. Kuullessani näiden miesten opettavan, pyöritän usein päätäni ihmetyksestä ja ajattelen: ”Mistä näillä palvelijoilla on sellainen uskomaton ilmestyksen kirkkaus, Kristuksen täyteys ja voima? Heillä ei ole teologista koulutusta, ja kuitenkin heidän opetuksensa on puhdasta, pyhää ja tihkuu ilmestystä”

Niin kuin Natanael, nämä ovat palvelijoita, joissa ei ole moitteen sijaa, ei salaista huonoa tapaa tai syntiä. Siksi he voivat nähdä, kuulla ja erottaa Jumalan äänen ja tunnistaa hänen sydämen lyöntinsä hyvin kirkkaasti.