JUMALAN TOSI PALVELIJA

Kun profeetta Jesaja ennusti Kristuksen ja hänen valtakuntansa tulemuksesta, hän kertoi, millaisia Kristuksen todelliset palvelijat olisivat. Tämän tehdessään hän määritteli meidän palvelumme näinä viimeisinä päivinä sanoen: ”Tahdon teidän huomaavan, millaisia ovat Jumalan todellisten ihmisten merkit, niiden, jotka palvelevat juuri ennen Rauhan Ruhtinaan tulemista hallitsemaan”.

Jesaja alkaa sanoilla: ”Katso, kuningas on hallitseva vanhurskaudessa, ja valtiaat vallitsevat oikeuden mukaan”(Jes.32:1). Sitten hän lisää: ”Silloin on jokainen heistä oleva turvana tuulelta ja suojana rankkasateelta, oleva kuin vesipurot kuivassa maassa, kuin korkean kallion varjo nääntyvässä maassa”(jae 2).

Minusta on selvää, että Jesaja puhuu tässä Kristuksesta. Hän jatkaa kertomalla, että Jumalan tosi palvelija tulee julistamaan Kristuksen riittävyyttä kaikkeen. Tosiaankin, tämä uskova sulkee itsensä Jeesukseen, luottaen Herransa tekevän hänen sielustaan hyvin kastellun puutarhan kaltaisen. Hän elää rauhaisassa luottamuksessa, hänen henkensä lepää ja on täynnä rauhaa.

Tämä Jumalan tosi palvelija ei koe sielussaan synnin aiheuttamaa myrskyä. Päinvastoin hän uskoo, että Pyhä Henki kuolettaa hänen syntinsä täysin, ja niin hänen henkensä on vapaa kuin lintu. Hän ei pelkää mitään eikä murehdi, koska kaikki on selvää hänen ja hänen Herransa välillä. Hänen sydämessään soi laulu, koska Kristus on hänen ilonsa.

Pikemminkin tämä palvelija tietää, ettei kukaan voi aiheuttaa hänelle harmia, koska hän on takertunut siihen turvaan ja lohdutukseen, jonka Jumala on luvannut puolustavan vanhurskaita. Ei mikään häntä vastaan nostettu ase mahda mitään, koska Jumala itse käy jokaista häntä vastaan puhuvaa. Jumala on hänen puolustuksensa kurjassa maassa.

Jesaja näyttää kahta erityistä merkkiä, joita vanhurskas palvelija kantaa. Ensinnäkin hänellä on harkintakyky ja toiseksi hän erottaa Jumalan äänen selvästi: ”Silloin eivät näkevien silmät ole sokaistut, ja kuulevien korvat kuulevat tarkkaan”(Jes. 32:3).

Näemme esimerkin tästä, kun Jeesus kohtaa ensimmäisen kerran Natanaelin. Kun hän näkee Natanaelin lähestyvän, hän huutaa: "Katso, oikea israelilainen, jossa ei vilppiä ole! "(Joh.1:47). Toisin sanoen: ”Katsokaa, veljet! Tässä tulee mies, joka ei teeskentele. Hänessä ei ole petosta, ei moraalittomuutta. Hän on puhdas astia”.