ISÄN LOHDUTUS

Kuvittele mielessäsi adoptoitua poikaa, joka on kasvanut ja perinyt hallintavallan isänsä kaikkeen omaisuuteen. Kuitenkin hän jatkaa säästeliästä elämäänsä palvelijoiden kanssa, ikään kuin olisi itse palvelija.

Onko tämän nuoren miehen isältä oikein lohduttaa häntä orjuudessa, vakuuttaa rakkauttaan ja, että kaikki on ihan OK? Ei tietenkään! Jokainen poikaansa rakastava isä haluaisi tämän ottavan täyden hallinnan perintöönsä ja lopettavan köyhäilyn. Hän varmasti kehottaisi tätä ottamaan kaiken hyödyn omistamastaan rikkaudesta.

Samoin Jumalakaan ei lohduta meitä meidän orjuudessamme, vaan tulee luoksemme sanoen: ”Poikani, tyttäreni, milloin aiot ottaa paikkasi rinnallani? Milloin tulet minun talooni ja otat hallintaasi kaiken, mikä on oikeutetusti sinun?

”Koska te olette lapsia, on Jumala lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen, joka huutaa: "Abba! Isä!" Niinpä sinä et siis enää ole orja, vaan lapsi; mutta jos olet lapsi, olet myös perillinen Jumalan kautta(Gal.4:6- 7).

Jos Jeesus on Herrasi ja Vapahtajasi, sinä olet Jumalan lapsi. Koska olet hänen lapsensa, olet automaattisesti Isän kaiken rikkauden perijä ja Kristuksen kanssaperijä.

Tietenkään meidän perinnöllämme ei ole mitään tekemistä aineellisen rikkauden kanssa. Jos sanotaan, että Kristus kuoli hankkiakseen meille kultaa ja hopeaa, se on jumalanpilkkaa. Raamattu sanoo: ”Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti”(Kol.2:9). Se merkitsee, että Jumala on antanut Jeesukselle kaiken rikkauden kirkkaudessa. Siksi hänellä on kaikki tarpeellinen, jolla hän voi päästää meidät pahoista päivistä, joita kohtaamme.

Sittenkin kysyt: ”Eikö Jumalaa kiinnosta meidän fyysinen hyvinvointimme? Kaikki huonot päiväni johtuvat taloudellisesta ahdingosta. Joudun jatkuvasti olemaan huolissani siitä, miten selviydyn.”

Rakas lukija, Isäsi lähtee siitä, että hän antaa sinulle kaikki fyysiset tarpeesi. Hänen sanansa lupaa: ”Mutta minun Jumalani on rikkautensa mukaisesti täyttävä kaikki teidän tarpeenne kirkkaudessa, Kristuksessa Jeesuksessa”(Fil.4:19). Kreikankielen sana tarve tässä tulee sanajuuresta ”hoitaa kaikki asiat, kaikki, joissa on puutetta tai tarvetta”.

Paavali sanoo: ”Jumala hoitaa meitä uskollisesti, huolehtii meidän työelämästämme, taloudellisista asioista ja muutoinkin. Siihen kuuluu työpaikka, ruoka, vaatteet ja koti. Hänellä on sen lisäksi paljon rikkautta, kuten voimaa, viisautta ja armoa, samoin kuin täydellinen pelastusvarmuus. Kaiken tämän lisäksi hänellä on vielä salattujakin rikkauksia.”