MITÄ ARMO MEILLE OPETTAA

Times Square -seurakunnassa me julistamme Jumalan armoa, myötätuntoa ja laupeutta meitä kohtaan, hänen vanhurskautustaan, pyhitystään ja hyväksyntäänsä Poikansa tähden. Kaikki nämä opinkohdat keskittyvät Jumalan armoon meitä kohtaan Jeesuksen Kristuksen kautta. Mitä meille tapahtuu, kun yritämme kahmia itsellemme tätä rikasta perintöämme?

Mieti, mitä tapahtui tuhlaajapojalle Luuk.15:11- 32:ssa. Silloin kun hän kokosi mukaansa isänsä rikkauden, se alkoi polttaa reikää hänen taskuunsa. Niinpä hän päätti kääntyä maailmaan tyydyttämään sydämensä haluja. Hän sanoi itselleen: ”Siunaukseni kestää varmaan pitkän aikaa.”

Olen vakuuttunut siitä, että monet uskovat eivät osaa käsitellä armon siunauksia. He arvostavat sanomaa Jumalan ansaitsemattomasta armosta. He täyttävät mielensä Raamatunkohdilla, jotka kuvaavat Jumalan armoa ja myötätuntoa. He mielellään kuulevat kertomusta paimenesta, joka lähtee etsimään kadonnutta lammasta, koska se lohduttaa heitä. Kun he sitten pinoavat itselleen totuutta Jumalan armosta heitä kohtaan, se alkaa polttaa reikää heidän lihantaskuihinsa. Siitä tulee heille sitten lupa synnintekoon.

Tuhlaajapoika käytti omaisuutensa tällä tavalla. Hän tuhlasi isänsä rikkauden juhlissa, peleissä, juopuen, käyden ilotaloissa. Yö yön jälkeen hän tuhlasi siunauksensa langeten syntiin yhä syvemmälle. Joka aamu hän nousi ylös, karisti harteiltaan synnintunnon, meni takaisin entiseen menoonsa ja sanoi itselleen: ”Minulla on vielä paljon jäljellä. Kaikki on hanskassa.”

Samalla tavoin monet tämän päivän uskovat antautuvat johonkin kiellettyyn nautintoon, päättäen käyttävää rahansa hulvattomaan elämään. Heidän himonsa ajaa heidät huorin tekijän sänkyyn, vetämään kokaiinia, homoseksuaalisuuteen, pornografiaan, alkoholiin ja huumeisiin. He kuitenkin alituiseen lohduttautuvat synnissään sanoen: ”Jumalan armo riittää minulle. Hän rakastaa minua huolimatta siitä, mitä teen lihassani. Hänen armonsa pysyy iankaikkisesti.”

Ei! Jumalan armo ei tarkoitettu vääristelyä ja tuhlausta varten. Itse asiassa, sillä piti olla aivan päinvastainen vaikutus. Paavali kirjoittaa: ”Sillä Jumalan armo on ilmestynyt pelastukseksi kaikille ihmisille ja kasvattaa meitä, että me, hyljäten jumalattomuuden ja maailmalliset himot, eläisimme siveästi ja vanhurskaasti ja jumalisesti nykyisessä maailmanajassa”(Tiit.2:11- 12). Jumalan armo opettaa meille jumalisuutta, vanhurskautta ja Herran pyhää pelkoa!